Lehet valami bajom ebből, ha így veszek vényköteles gyógyszert?
Egy magán szakorvos felírt nekem egy gyógyszert, amit ki is váltottam egy patikában. A patikus azt mondta, hogy visszaadja a receptet, és ha szeretném, akkor újra ki tudom váltani, nem kell elmenni újabb receptért, mert teljes árú.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha ezt csinálom, akkor lehet-e abból valami bajom? Nem tudom, hogy működnek a dolgok a receptek körül.
Mivel magával a vénnyel kell elszámolnia a gyógyszertárnak (minden vénykötelesen kiváltott gyógyszert, és a hozzá tartozó receptet a kiváltás pillanatában digitalizálnak, felviszik az adatait a központi OEP-rendszerbe), ezért nem, nem mondott neked ilyet egyetlen gyógyszerész sem.
Olyat mondhatott, hogy egy nem vényköteles gyógyszert ki tud adni recept nélkül, amire amúgy sem járna recepttel sem támogatás. Ennek van értelme, annak amit te mondasz, nincsen, ráadásul bűncselekmény (vétség).
ma 12:43
Ezt egyszer már leírtad. Amúgy valóban nem a beteget, hanem a gyógyszerészt / gyógyszertárat vonják felelősségre, szóval még igazad is van, mindenesetre receptet visszaadni bűncselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!