Ha berohanok egy gyógyszertárba és leveszem azt ami nekem kell (vényköteles) és otthagyom az árát, akkor, hogy/ mi alapján büntetnek?
odamegyek hozzád, kikapom a kezedből az iphone-t és kifizetem érte a korrekt piaci árat.
mért pattognál, hisz kifizettem nem?
Ez hü lye példa.
A vényköteles a gyógyszer, így ez azt jelenti, hogy orvosi felügyelet mellett, az ő javaslatára szeded.
Ezeknek nagyon komoly mellékhatásai lehetnek, és ha rosszul hat rád, le kell állni vele, mert lehet meghalsz.
Nem játék ez. Ezért vényköteles, mert van, aki ellenőrzi.
"odamegyek hozzád, kikapom a kezedből az iphone-t és kifizetem érte a korrekt piaci árat.
mért pattognál, hisz kifizettem nem?"
Semmiért hisz kifizetted. Nem értem a kérdést.
A vénykötelességre gondoltam.
És ha meg el van rejtve, akkor tegyük fel, hogy régen ott dolgoztam, tudom, hogy mi hol van és pl: rászoktam egy gyógyszerre! Símaszkot húzok és beszaladok... Kifizetem, de felismernek (a maszk ellenére is). Majd jön a rendőrség. Mit kapok azért mert vényköteles gyógyszer van nálam?
(Amúgy ha kiveszed a mobilom a kezemből és kifizeted akkor nem nagyon fogsz érdekelni (nem vesztettem semmit))
Igen!
Én is hallottam róla, hogy 1-2 nem veszélyes gyógyszert van ahol kiadnak (persze, csak ha normális az illető).
De akkor miért vényköteles a gyógyszer? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!