Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha berohanok egy gyógyszertárb...

Ha berohanok egy gyógyszertárba és leveszem azt ami nekem kell (vényköteles) és otthagyom az árát, akkor, hogy/ mi alapján büntetnek?

Figyelt kérdés
Ez ugye nem lehet lopás, hisz kifizettem. Ez akkor drogtartásnak minősül? Vagy van valami ilyen törvény gyógyszerre is?
2013. ápr. 4. 23:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%

odamegyek hozzád, kikapom a kezedből az iphone-t és kifizetem érte a korrekt piaci árat.

mért pattognál, hisz kifizettem nem?

2013. ápr. 4. 23:26
 2/15 anonim ***** válasza:
82%

Ez hü lye példa.

A vényköteles a gyógyszer, így ez azt jelenti, hogy orvosi felügyelet mellett, az ő javaslatára szeded.

Ezeknek nagyon komoly mellékhatásai lehetnek, és ha rosszul hat rád, le kell állni vele, mert lehet meghalsz.

Nem játék ez. Ezért vényköteles, mert van, aki ellenőrzi.

2013. ápr. 4. 23:33
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Hol van olyan patika ahol csak úgy levehetnéd?
2013. ápr. 4. 23:35
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
:D:D bazz én elképzeltem a jelenetet.. hát veszélyes lehetsz :D
2013. ápr. 5. 00:00
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
Ha vényköteles és nincs akkor hiába fizeted ki nem vagy jogosult rá.
2013. ápr. 5. 00:11
 6/15 anonim ***** válasza:
Sehogy se tudnád levenni a polcról,mivel azok a pult mögött vannak,a gyógyszerész mögött a fiókokban!Úgyhogy felejtsd el!
2013. ápr. 5. 00:46
 7/15 anonim ***** válasza:
31%

"odamegyek hozzád, kikapom a kezedből az iphone-t és kifizetem érte a korrekt piaci árat.

mért pattognál, hisz kifizettem nem?"

Semmiért hisz kifizetted. Nem értem a kérdést.

2013. ápr. 5. 04:34
 8/15 A kérdező kommentje:

A vénykötelességre gondoltam.

És ha meg el van rejtve, akkor tegyük fel, hogy régen ott dolgoztam, tudom, hogy mi hol van és pl: rászoktam egy gyógyszerre! Símaszkot húzok és beszaladok... Kifizetem, de felismernek (a maszk ellenére is). Majd jön a rendőrség. Mit kapok azért mert vényköteles gyógyszer van nálam?

(Amúgy ha kiveszed a mobilom a kezemből és kifizeted akkor nem nagyon fogsz érdekelni (nem vesztettem semmit))

2013. ápr. 5. 18:09
 9/15 anonim ***** válasza:
Hát én azért nem örülnék,ha elvennék a telóm,benne vannak a számok,stb,minden!Amúgy volt már rá példa,hogy egyik ismimnek kiadtak cataflamot recept nélkül!
2013. ápr. 6. 00:19
 10/15 A kérdező kommentje:

Igen!

Én is hallottam róla, hogy 1-2 nem veszélyes gyógyszert van ahol kiadnak (persze, csak ha normális az illető).

De akkor miért vényköteles a gyógyszer? :O

2013. ápr. 6. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!