Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogszerű megbuktatni egy...

Jogszerű megbuktatni egy tantárgyból valakit az átlagtól eltekintve, ha van egy egyesre megírt témazárója?

Figyelt kérdés
Például van egy 3,3-as átlaga röpdolgozatokból és a többi témazáróból, de az egyik egyes. Noha az iskola belső szabályzata szerint jogszerű, a magyar jog megengedi ezt, vagy ezért lehet jelenteni az iskolát? Elvileg x,71 átlag felett mindenképp a jobb jegyet kell adni.
2014. jún. 4. 20:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
29%
Abból, hogy 1%-kal hasznosabb válaszokat adok mint te, teljesen egyértelműen látszik, hogy jobb ember is vagyok nálad. Többet nem írok ide, még ha le is alacsonyodnél a szintedre (egy teljes százalékkal lejjebb kéne ereszkednem!), túlságosan is el vagyok foglalva azzal, hogy embereket buktatok meg.
2014. jún. 4. 21:16
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Abból, hogy 1%-kal hasznosabb válaszokat adok mint te, teljesen egyértelműen látszik, hogy jobb ember is vagyok nálad. Többet nem írok ide, még ha le is alacsonyodnél a szintedre (egy teljes százalékkal lejjebb kéne ereszkednem!), túlságosan is el vagyok foglalva azzal, hogy embereket buktatok meg."

Ennél a színvonalnál, amit képvisel az irományod ne is ereszkedj lejjebb, mert átbuksz a padlódon. És akkor ez az indok? "túlságosan is el vagyok foglalva azzal, hogy embereket buktatok meg." Ezért vagy jobb ember bárkinél is? Troll vagy, ennyi.

2014. jún. 4. 21:19
 13/14 anonim ***** válasza:
2014. jún. 4. 21:20
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

a törvény csak azt mondja ki, hogy az év közben szerzett jegyek alapján kell az év végit meghatározni, de nem tér ki rá, hogy miként.

technikailag a tanár olyan jegyet ad, amilyet akar, de az is igaz, hogy a jegyet nem csak ő adja.

a dolog úgy néz ki, hogy van egy osztályozó konferenciának nevezett gyűlés, amin ott az összes tanár és közösen átbeszélik minden egyes gyerek jegyeit. ahhoz, hogy egy év végi osztályzat véglegessé váljon, át kell mennie az osztályozó konferencián is.

az általad felvetett dologgal az a baj, hogy könnyen védhető. egyáltalán nem ritka az az alapelv, hogy annak elégséges a tudása, aki minden témában legalább elégséges tudással rendelkezik, azaz hiába van akár 8 ötös támazáród, ha van 1 olyan, ami egyes, mert akkor a jegyed csak egyes lehet, hiszen nincs meg mindenből az elégséges tudásod.

én a helyedben jogi okoskodás helyett inkább az után érdeklődnék (a tanárnál), hogy miként lehet azt az egyest kijavítani...

2014. jún. 4. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!