Mi értelme van a holokauszt-kárpótlásnak? (NEM PROVOKÁCIÓ CÉLJÁBÓL)
Abban igazad van, hogy egy halottat pénzzel nem lehet visszahozni.
Mégis sok esetben kapnak emberek kárpótlást. Pl. a volt hadifoglyok is kaptak, vagy az a szülő, akinek orvosi hiba miatt halt meg a gyereke. Vagy a kolontáriak is kaptak a meghal hozzátartozójuk után.
Az az értelme, amit az első ír.
A bocsánatkérés sokszor nem elég. És nem csak a pénzről van szó, valóban, gyakorlati, mindennapi dolgokban jelent könnyebbséget, hogy egy árván maradt gyerek nem feltétlenül éhezik, hanem rendes helyet kap és kártérítést, amiből minimum felnőttkoráig éhezés nélkül megél.
De ez csak egy példa.
Valóban nem lehet embereket visszahozni az életbe.
De ha már volt ilyen "ügyes" bármelyik állam, hogy X-nek kiirtotta a családját, az a minimum, hogy ahol tud, segít, keresi a lehetőséget, hogy "jóvátegye" a jóvátehetetlent. Soha nem tudja, de a gesztus igenis fontos, hogy rengeteg energiával és pénzzel igyekszik.
Egyébként meg még mindig nem volt elég régen a holokauszt, mert ugyanúgy sok a gyökér ember, aki tagadja, nem hiszi el, vagy helyesli, és újra megtenné. Amíg ilyen gyökerek, retardált bunkók, állatias lények vannak a földön, igenis nem lehet elfelejteni, és azután is emlékezni kell, hogy soha ne történjen meg ilyen.
Értem, köszönöm a válaszokat.
Nem mondtam hogy el kell felejteni. Április 16. holokauszt emléknap, oké, emlékezzünk meg a rengeteg áldozatról. De ne öljünk már sok sok milliárdokat újabbnál újabb emlékközpontokba, emlékekbe! Azt se mondom, hogy ne legyenek ilyenek.
Aki akkor árván maradt, már öreg vagy nem él.
Én nem "holokamuzok", bár a számokban kételkedem...
Én inkább úgy tenném fel a kérdést a helyedben (és akkor jobban repülnének rá az "érintettek" is :)) hogy 70 évvel az események után miért is kell még mindig újabb milliárdokat tolni a kárpótlásba? Lassan azokra is kiterjesztik a kárpótlást, akik kisgyerekkorukban messziről láttak egy vagont.
És erre sincs igazi válasz (a pénzéhséget mégse ismerhetik el), helyette brilliáns érveléssel a pofádba vágják, hogy náciállat vagy és pont az ilyenek miatt kell a témát a felszínen tartani. És persze fizetni.
20.31
pontosan kik is tartoznak bele abba a már nagyon széles körbe, akiknek jár a holokauszt kárpótlás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!