Egy ingatlan csak az egyik házastárs nevén van, a másik meghal. Ki az örökös?
A szüleim 20 év házasság után elváltak. Az ingatlan ahol éltek édesanyámmal,50-50% részesedésük volt. Az apai-anyai részről lemondtam és, a testvérem nevére került az ingatlan. Testvérem már meghalt.
Édesapám újból megnősült, új életet kezdet. Előző házasságából nem vitt semmit.. Édesapám meghalt, de az ingatlan, a kocsi, meg minden vagyontárgy a felesége nevén van. Közös gyermekük nincs. Az új feleségnek 3 gyermeke van, az előző házasságából, testvéremnek 2 gyermeke.
A testvéred gyermekei öröklik az apai köteles részt, az új feleségé a haszonélvezet és a saját része.
Amennyiben jól tudtam kihámozni, amiben nem vagyok biztos, mert kegyetlen kusza az alaphelyzet is és még rátettél azzal egy lapáttal ahogy leírtad. Szerintem keress egy ügyvédet, azt a 20 ezret megéri a konzultáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!