Ingatlan eladásához, ha a résztulajdonosok felkutatása nem egyszerű, mi a teendő?
Figyelt kérdés
Három testvérnek van összesen 17% része az ingatlanban. Viszont addig nem tudom eladni amíg Őket nem értesítettem ugyebár. 35000Ft lenne az Övék, már ha létrejönne az üzlet. Egyenlőre azonban a legutóbbi ismert címükön már nem tartózkodnak. Fogalmam sincs hol lehetnek. Így is benne van már néhány ezresben az utiköltség(busz). Mindenképpen nekem kell megkeresnem Őket, vagy a földhivatal, önkormányzatnak?2011. máj. 6. 03:52
1/4 anonim válasza:
Nem ismered a testvéreid lakcímét? Neked kell megkeresned őket,az önkormányzatnak ehhez semmi köze. A legutolsó ismert lakhelyén lévő önkormányzatnál a lakcímbejelentésből elindulhatsz.
2/4 anonim válasza:
Ha emlékeim nem csalnak, meg kell kísérelni elérni őket, az a lényeg, hogy írásbeli bizonyítéka legyen, és általában ilyenkor olyat is szoktak, hogy az illetékes önkormányzat/bíróság hirdetőtábláján bizonyos ideig kifüggesztik, ha senki nem jelentkezik, akkor eladhatod. De érdeklődd meg ott, alapjáraton a hirdetményi közzététel csak termőföldnél kell, de biztos, ami biztos ha nem tudod őket elérni hasznos lehet. Viszont, ha előkerülnek a testvéreid a részüket akkor is követelhetik.
3/4 anonim válasza:
lakcímnyilvántartó adja meg kb. 2500 FT/db egy cím
www.nyilvantarto.hu
közigazgatási és elektronikus közszolgáltatások központi hivatala
budapest, ix. ker. balázs béla utca
és igen
meg kell keresnek társtulajdonosokat
ha el akarod adni részedet
elővásárlási joguk van!!!!!!!
4/4 bicojoco válasza:
bocs beleszolok 17 százalék kis rész mikor vetem a házat az elado ugyan igy volt s ismeretlen a lakhejük a tulajdon jog eladható ön a fötulajdonos 83százalékban.max letétbe teszi ügyvédnél a rájuk esö részt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!