Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A trollkodás ütközik valamilye...

A trollkodás ütközik valamilyen törvénybe, támadható jogilag?

Figyelt kérdés

Vegyünk egy random internetes fórumot, regisztráljunk rá 567 új felhasználót, majd használjuk őket arra, hogy teleszemeteljük hülyeséggel az egész fórumot egy éjszaka alatt, amíg az adminok alszanak. A tartalom nem reklám, csak szemétkedés, esetleg enyhe nem személyes sértések (pl. a moderátor bekaphatja, és hasonlók).

Támadható?

2014. jún. 2. 12:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Becsületsértésért jelentette fel a kedves "minisztérorú" (Szekeres után szabadon), amiért simán lehet is. Itt az internet csak kommunikációs csatorna, ahogyan azt írtam is, a becsületsértés pedig magánvádas szabálysértés. Hivatalból nem nyomoznak emiatt. Ráadásul -ha az eddigi nem lenne elég- meg is szüntették az eljárást, elmarasztalás nem történt.

"valóban, de ő 567 felhasználóról beszél. ha felhasználónként csak 10 hülyeséget írnak, akkor az már 5670 válasz. ráadásul nem egy témáról van szó, hanem egy egész fórumról. "

TELJESEN lényegtelen, mennyi hülye válasz van mennyi kamufelhasználótól mennyi fórumtémában. Ha a törvény nem rendeli szankcionálni ezt a tevékenységet, akkor nem mondhatod azt, hogy "de én úgy érzem igazságosnak, hogy mégis büntesse". Illetve mondani mondhatod, de attól még megtörténni nem fog.

2014. jún. 3. 10:49
 12/14 anonim ***** válasza:

még véletlenül sem akarod megérteni igaz?

te vagy az ügyeletes Micimackó, vagy ezt magánszorgalomból csinálod?

az idézett paragrafus pontosan arról szól, hogy elvileg nem csinál semmi olyat, ami önmagában bármilyen törvénybe ütköző lenne, de a végeredmény az, hogy akadályozza az oldal működését.

Most azon rághatjuk még a gittet egy darabig, hogy baromság akadályoz, de a lényeg akkor is az, hogy ha akadályoz, akkor viszont törvényt sért a dologgal.

ennek az akciónak egyébként leginkább az lesz a következménye, hogy leállítják a fórumot néhány órára, hogy kiszemeteljék a beküldött baromságokat. vagy kézzel, vagy egyszerűen visszatérnek egy korábbi, biztonsági mentésben tárolt állapotba.

ez pedig konkrétan akadályozza a rendszer működését. ami pedig bűncselekmény.

de egyébként nekem aztán tökmindegy. azt csinál, amit akar. csak remélem, amikor majd kiküldik neki a számlát, akkor is ekkora szád lesz és állod a felét...

2014. jún. 3. 16:33
 13/14 anonim ***** válasza:

"még véletlenül sem akarod megérteni igaz?

te vagy az ügyeletes Micimackó, vagy ezt magánszorgalomból csinálod? "

Áhhh, csodás :)

Ha már veszítettünk, mert az érveinkről kiderül, hogy egy csokorra való hajítófát sem érnek, jön a jó öreg személyeskedés...

"ennek az akciónak egyébként leginkább az lesz a következménye, hogy leállítják a fórumot néhány órára, hogy kiszemeteljék a beküldött baromságokat. vagy kézzel, vagy egyszerűen visszatérnek egy korábbi, biztonsági mentésben tárolt állapotba. "

Egyedül erre tartom érdemesnek a reagálást.... "az lesz a következménye....." miért lenne? Vegyük például a gyaksi.hu-t. Leállna-e attól, hogy 25 000 alkalommal leírok valami hülyeséget? Nem. Minden modern szociálmédia-engine tartalmaz moderátori felületet, amely online, tehát nem kell a működést felfüggeszteni a használatához. Ha esetleg fel kellene, és bebizonyosodik, hogy miattam történt, és az is bebizonyosodik, hogy én a helyzetet ártó szándékkal, és nem tudtomon/szándékomon kívül okoztam, akkor esetleg! polgári per keretében a kiesett bevételmennyiség egy részéért perelhető vagyok. De ennyi.

Leírom még egyszer -és ezúttal már istenemre, feleslegesnek érzem- hogy jelenleg a "trollkodás" kategóriába eső ártalmatlan csínyt nem rendeli szankcionálni a büntetőtörvény Magyarországon. Olyan törvényi hivatkozás nincs, amely értelmében a 999999 kamufelhasználó 9999999x9999999 fölöslegesen beírt válaszát büntetni lehetne.

2014. jún. 3. 20:47
 14/14 A kérdező kommentje:

Akkor menjünk sorjában...

EULA mint szerződés: Se aláírás, se pecsét, se semmi. A legtöbb esetben még kipipálni se kell semmit, csak egy gombot megnyomni. Nem hiszem, hogy ezt bármilyen bíróság elfogadná érvényes szerződésként, különösen egy ingyenes fórumregisztráció esetén.

Nem tilthatja a többszörös regisztrációt, mert a regisztráció kezdetekor nem vagy tag, így semmilyen szabályt nem érvényesíthet veled szemben. A regisztráció befejezésekor meg már nem regisztrálsz, azaz ha tiltja, akkor sincs cselekmény.

Az oldal működésének akadályozását vajon mi definiálja? Nem annyi hozzászólásról van szó, ami lefagyasztja a szervert.

Politikát ne keverjük ide, csak az oldal töketlenségéből ered, hogy véletlenül a politika rovatban vagyunk.

A személyeskedést is hagyjuk, sehol egy szóval se írtam, hogy ilyet tettem volna, vagy tenni fogok. Mintha egy kérdezős oldalon lennénk, vagy mi a fene...

2014. jún. 5. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!