Súlyos beteg lakását életjáradék fejében a kezelőorvosára íratta. Aligha fér bele az orvosi etikába, de ténylegesen sért valamilyen törvényt?
Elvileg mindenki boldog, nincs érdemleges hozzátartozó....., de ha 5 évnél tovább él a beteg, akkor a doki rossz üzletet kötött. Így kegyes halálban is bízik, paraszolvencia letudva.
Mi a véleményetek, foglalkozik ilyennel a jogrendszer? Vagy csak az igazságérzetünk ingerküszöbét súrolja?
Eszembe nem jutna támadni a szerződést, én nem tudok olyan megfizethetetlen biztonságérzetet adni egy lassú haldoklónak, mint egy orvos.
Szerintem furcsa, de korrekt "üzlet".
Gyanítom, hogy a dokinak nem ez az egyedüli hasonló esete.
Gyilkossággal azért ne vádoljuk! Arra céloztam, hogy a törvényes kereteken belül biztos VIP ellátást fog kapni, nem Algopirint.De ez a "biztonságérzet" megnyugtatja a barátomat. Már nem retteg a magatehetetlen haláltusától.
Mi barátai ezt nem tudtuk volna számára megadni, ezért mi is hálásak vagyunk az orvosnak.
Mégis furcsa egy olyan életjáradéki szerződés, amiből a bolond is látja, hogy 5 év túlélés esetén ráfizetéses a dokinak. Tehát annyi sajnos már biztos nincs hátra.
Első benyomásom az volt, hogy innentől nem érdeke minél hosszabb ideig életben tartani a beteget....., sőt fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!