Szerintetek nem túlzás ez egy kicsit? Nem megszívatása ez a hallgatóknak?
Az emberi erőforrások minisztere 38/2014. (IV. 30.) EMMI rendelete az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 15/2006. (IV. 3.) OM rendelet, valamint a szakirányú továbbképzés szervezésének általános feltételeiről szóló 10/2006. (IX. 25.) OKM rendelet módosításáról
BA (alapfokú) diplomához ezentúl két középfokú nyelvvizsga kell, amiből az egyiket az adott diplomához szükséges szakmai nyelvből tesz le a hallgató.
MA (felsőfokú) diplomához két felsőfokú nyelvvizsga kell, amiből az egyiket az adott diplomához szükséges szakmai nyelvből tesz le a hallgató. Vagy: az egyik felsőfokút ki lehet váltani két középfokúval.
"ÁÁáááááá, a kedves kérdező a megtévesztés nagymestereeeeee..... :):D "
Én igazat írtam, csak azt nem tettem hozzá, hogy milyen szakon.
Ettől függetlenül áll a kérdés, tehát nem gondoljátok ezt túlzásnak.
1 évvel előtte meghozzák a döntést, ezt nem 4-5 éves periódusban kellene fokozatosan bevezetni?
Aki már előtte elkezdte, azzal csesznek ki! Nem is értem, hogy miért engedik ezt, egy létező szerződést módosítanak.
De látszódik a tanulási készség, ugyanis a hallgatói szerződésnél a jelentkezés előtt hozták be a sajtóba a témát, itt viszont tanulva az utána jövő jogos gyűlölet kampányból, jelentkezés után módosítják., sőt sunyi módon a szóbelik közé, az uborka szezon elé beteszik... teljesen felháborító. Sajnálom szegény diákokat!
Még hozzátenném, hogy volt már rá precedens, hogy egy általuk sikeresnek vélt meglévő rendeletet terjesztettek ki egyéb területekre, szóval még ebből is lehet bármi.
"Amúgy én is utálom a Fideszt, de én találtam rá valódi, ésszerű okot"
Ezzel egyetértek. Sajnos van okunk bőven (nem mintha előtte nem lett volna)
( a 444-hez is belinkeltem a pdf fájlt, ott még oldalt is tettem hozzá, de sajnos itt kimaradt, bocsi érte)
ma 18:34
Valahogy nem hat meg az egyébként jellemzően csöppet nem bölcs bölcsészek problémája. Tanuljatok valami hasznos, műszaki szakmát, mint én, és akkor majd nem kell kétféle nyelvvizsgával cumizni, elég lesz az egy közép a BsC-hez, egy felső az MsC-hez.
Másik: ha felvettek valami egyetemre, akkor azért józan feltételezés, hogy legalább egy kicsit értelmes vagy. Viszont akkor nem értem: nem esett le még a kérdés kirakása előtt, hogy az eképpen megszövegezett kérdéssel egy csomó naiv embert be fogsz fosatni?
NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK ALAP ÉS MESTERSZAKON
Nem is a nyelvoktatással van a baj, hanem már az olvasási készségekkel kezdődik a probléma.
"Másik: ha felvettek valami egyetemre, akkor azért józan feltételezés, hogy legalább egy kicsit értelmes vagy. Viszont akkor nem értem: nem esett le még a kérdés kirakása előtt, hogy az eképpen megszövegezett kérdéssel egy csomó naiv embert be fogsz fosatni?"
Nem gondoltam, hogy fosatok. Nyilván ebből adódóan én nem vagyok értelmes, csak te, a bölcs műszakis hozzászóló....
"Valahogy nem hat meg az egyébként jellemzően csöppet nem bölcs bölcsészek problémája. Tanuljatok valami hasznos, műszaki szakmát, mint én, és akkor majd nem kell kétféle nyelvvizsgával cumizni, elég lesz az egy közép a BsC-hez, egy felső az MsC-hez. "
Tipikus műszakis felfogás, aki semmi rételmét nem látja a bölcsészetnek, de minimum lenézi őket... szomorú.
Egyébként nem bölcsész vagyok, hanem "tétés", ettől függetlenül akkor sem jó maga a módszer ahogyan ezt behozzák. Nincsen felkészülési idejük a hallgatóknak a bekövetkező változásnak.
Ergo ha felveszik, akkor vagy elfogadja, vagy vissza mondja, és ezzel ellőtte magától az idei őszi felvételit, és persze magával a jelentkezési pénzt stb stb...
Te sem örültél volna, ha veled csinálják, ahogy én sem, ennek nem ez a gyors vágta lenne a módja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!