Nem túlzás szerintetek az utcai verekedésért a börtön?
Egyáltalán nem. Sajnos sok verekedésből lehetnek súlyosabb esetek is akár, a 8 napon belül gyógyuló sérüléseket is komolyan kell ám venni plusz az az ember aki verekszik, nyilván közveszélyes bizonyos szinten persze akit csak így lehet nevelni.
Én nem tartom ezt túlzásnak, mert ha megver valakit az utcán akkor kitudja hogy a következő áldozat hogyan ffog járni. Meg egy verekedésből bőven lehetnek több gondok is, és ezzel is akarják úgymond megijeszteni egyeseket hogy fogják vissza magukat. Most tegyük fel két ember összekap az utcán a hatóságok sehol, de egy 3. ember szét akarja választani őket amiből már lehetnek gondok egy rosszmozdulat is akár vagy hirtelen előkerül egy fegyver ami már halálos sérülést is okozhat vagy elég egy rossz mellé ütés és már komoly sérülések lehetnek belőle. Nem véletlen lett ez behozva mert így azért többször is meggondolják hogy érdemes-e összekapni valakivel emiatt.
Ami nem jelenti azt, hogy bent is kell ülni, hisz általában felfüggesztettet jelent, ha nem "szépéletű"a delikvens.
Egyébként az az indoka, hogy ha utcai, akkor más emberekben megbotránkoztatást, félelmet kelthet. Ez garázdaság egyben. Amúgy pedig ha csak ketten lennének, nem látná más, akkor magánindítványas a dolog, ami pedig oda vissza megy, ha a szó szerinti verekedésről van szó, nem pedig verésről.
Voltam olyan tárgyaláson már, ahol már rég kibékültek a felek, de volt egy kocsmai verekedés köztük 1-2 éve! és orvosi ellátásra volt szükség, ment az ügy a rendőrségre, bíróságra, és azóta is járják a hivatalost annak ellenére hogy azóta is együtt iszogatnak :)
Ergo ne verekedjünk..mások jelenlétében :))
Jó a kérdés, de nekem van egy másik:
Szerinted nem túlzás valakinek sérülést okozni egy nézeteltérés miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!