Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem túlzás két sör és két...

Nem túlzás két sör és két fröccs csalással történő megivásáért és pár kacat ellopásért 2 év 4 hónap fegyházbüntetés?

Figyelt kérdés

Még ha árvíz idején történt, akkor is. Tudom, hogy ezen az oldalon és az országban is többségben vannak a drákói szigorúságú büntetéseket támogatók, és ezt az Orbán-kormány igyekszik is maximálisan kielégíteni, de az ilyen és hasonló ítélkezés azért talán nekik is elgondolkodtató lehet.

[link]

2013. jún. 13. 17:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért kapta hanem mert elemlámpát lopott az árvízi védekezés helyszínéről. Nagyon helyes hogy ennyit kapott.
2013. jún. 13. 17:09
 2/17 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Katasztrófahelyzetben más elbírálás alá esik egy "egyszerű" csalás, vagy lopás. Én még többet is adtam volna neki. Sőt, ha rajtakapom, hogy tűzoltózubbonyt és lámpát lop árvízi védekezés helyszínéről, agyon is lövöm. Persze, ha én hoznám a törvényeket.
2013. jún. 13. 17:16
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

az emberek jellemzően nincsenek tisztában a dolgok értékével. az a sz@r kocsi például, amit páran brahiból hazatolnak a teszkó elől, kb. 150e forint.

a "tűzoltózubbony", persze kérdés mit takar, de ha a "vonulós kabátot" akkor alsó hangon 150-200e, az akkus lámpa meg, ha a tűzoltóké, akkor alsó hangon 30e.

plusz árvízi védekezés alatt, még olcsón is megúszta szerintem.

2013. jún. 13. 17:20
 4/17 anonim ***** válasza:
69%
Ha rajtam múlna, katasztrófahelyzet alatt aki lop, kárt csinál, veszélyhelyzetet teremt, az statárium alá esne, és a helyszínen agyonlőném. Jöhetnek a lepontozások.
2013. jún. 13. 17:21
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem túlzás, keveslem az ítéletet. Neked mi a véleményed arról, hogy több ezer ember éjt nappallá téve ott van a gátakon, erőn felül teljesítve védik meg a házakat, az ott élő emberek értékeit, miközben néhány sz*rházi meg ellopja a szivattyúkat (Neszmélyen), ezzel kockára téve a fél falu elöntését, több tízmilliós kárt okozva ezáltal?
2013. jún. 13. 17:28
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a házad éppen lángokban áll, és ellopnak "pár kacatot" közben a tűzoltóktól, miáltal leég a házad, és benne mindened, akkor is túlzásnak tartanád ezt a nevetségesen kevés büntetést?
2013. jún. 13. 17:32
 7/17 A kérdező kommentje:
Hát amint látom, teljes az egyetértés. Elbizonytalanodtam egy picit, de szerintem nem jó irányba haladunk ezzel a primitív szigorítással.
2013. jún. 13. 19:48
 8/17 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. jún. 13. 19:58
 9/17 anonim ***** válasza:
72%

"Elbizonytalanodtam egy picit, de szerintem nem jó irányba haladunk ezzel a primitív szigorítással."

Szerintem meg a lehető legeslegjobb irányba haladnak. Képzeld el mikor ég a házad és közben megpróbálod kimenteni a családod, az ajtó zárva kulcsot nem találod azt a csákányt meg amivel áttörhetnéd ellopják a járókelők.

Még mindig kitüntetést osztogatnál nekik?

2013. jún. 13. 20:03
 10/17 anonim ***** válasza:
53%

Szóval szerintem katasztrófahelyszínen ilyesmiért kizárólag statáriumnak és azonnali kivégzésnek van helye!

Viszont orbán és bandája még ehhez is töketlen.

2013. jún. 13. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!