Támogatnád hogy a szavazás ne legyen alanyi jog hanem feltételekhez kötve?
"1. Figyu, most tényleg írjak egy litániát a demokráciárol, a többpártrendszerről, a szólásszabadságról, az emberi jogokról, az egyenlőségről, a jogállam működéséről? Vagy most mit vársz? Hogy a wikipédiáról kimásoljak valami filozofikus dumát? Ha nem volnál elszállva magadtól, akkor nem ilyen visszakérdezésekkel fárasztanád az embert."
Elég lett volna egy frappáns mondat. Helyette litániát írtál arról, hogy nem akarsz válaszolni. Úgy veszem, nem tisztáztad még magadban, hogy mi a demokrácia.
"4. Szóval 65 % elment szavazni...még mindig nem a nyáj ökrebbik felébe "tartozom". Mivel 2 lehetőség van. Vagy elmész, vagy nem."
Nem 2 lehetőség van, mert aki elment szavazni, az egy csomó párt közül választhatott. Nem egy párt van ugyanis. Aki viszont nem ment el szavazni, az nem a Nem Szavazók Pártjára szavazott, hanem lemondott arról, hogy politikailag képviseljék. Elmenni és szavazni akaratnyilvánítás, nem elmenni duzzogás, amire senki sem kíváncsi.
"5. Most pszichológust játszol? 3 hozzászólásból lekövetkezteted az ember lelki állapotát és még gyógyszert is felírsz?"
Nem. Csupán leírtam néhány evidenciát.
"6. Demokrácia kellős közepe? Na ne nevettess...ezt te sem mondod komolyan... ez a demokráciának csúfolt látszatrendszer..."
Mondom, hogy még gyúrnod kell a "demokrácia" fogalmának megértésére. Pl. láthatóan összecsúszik nálad a demokrácia leíró fogalma valami homályos normatív katyvasszal.
"Nem szokásom vitákat félbehagyni, de ennek nincs sok értelme."
Tekintve teljes fogalmatlanságodra, tényleg nincs.
Megint csak okoskodsz, semmi tartalma a szövegednek. Megint csak nem győztél meg semmivel, hogy nekem mitől jobb az, hogy mindenki szavazhat... Bár gondolom nem is célod, csupán kötözködsz...na sebaj...túlélem...
Ha figyelmesen olvastál volna, akkor valamelyik válaszomban írtam, hogy nálunk nincs kire szavazni...Szóval, vagy elmész és szavazol /arra az egy adott pártra/...vagy nem mész el, mert nem érdemlik meg...
Én nem duzzogok. Célom, hogy az az egy párt ne jusson be a parlamentbe, essen szét és egy teljesen új párt alakuljon a jövőben. Jaj, igen, ez is csak álmodozás... De ezt neked nem fogom magyarázni, te úgy is jobban tudod, mi a helyzet a nagyvilágban...
Már bocs de az otthon dolgozó anyuka alatt azt értem hogy háztartás beli nem adózik egyetlen bevétele a gyerekek után járó ilyen olyan segély.
Az egyetemisták között meg bőven van olyan aki állami képzést kap és nem fizet akkor se ha megbukik csak vizsga díjat nem tandíjat.
és ehhez mit szóltok 8 általános a feltétel amit 16 éves kora előtt teljesítenie kell.
Ja és alsóban is lehet buktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!