Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Számlát adtam volna, nyugtát...

Számlát adtam volna, nyugtát kértek, nyugtatömböm viszint nem volt. Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
Autókozmetikával foglalkozom Miskolcon. Bejöttek próbavásárlásra az Apehtől hárman. Utólag derült ki természetesen. Fizetéskor invitálta őket a beosztottam az irodába számla megírására. Ezt el is ismerték utólag, hogy az a része rendben volt. Végülis azt mondták, hogy nem kérnek számlát fizetéskor, ideadták a 2000 forintot és elmentek. Majd visszajöttek, hogy nyugtát viszont nem adtunk. Illetve nincs nyugtatömbünk. Úgy két hete már volt itt apeh ellenőrzés. Ők elfogadták a számlát és mindent rendben találtak. De ők is megjegyezték, hogy nyugtatömbnek lennie kellene. De itt volt a hosszú hétvége, párommal évfordulós meglepetésre készülök. Nem kifogás, de személyes dolgaimmal el voltam foglalva és nem gondoltam, hogy ea nyugtatömb beszerzés nem ér rá 10 napot. Mégegyszer mondom, a számlaadást felajánlottam, amit nem fogadtak el. Előtte két héttel pedig mindent rendben találtak. Most viszont ugyanazért a probléma miatt nem és büntetést kapunk. Mire számíthatok? Egyébként nonszensz az egész. Mindig is adok számlát. Még Miskolc város legjobb vállalkozásai közé is bekerült a mosó. Erről még oklevelünk is van illetve az ünnepélyes átadóra is meghívtak minket. Nonszensz az egész és nagyon fel vagyok háborodva. Milyen szintű büntetésre lehet számítanom? Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. máj. 7. 12:51
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
ez a mindenük, a kisemberek baszogatása, bezzeg akik milliárdokat csalnak el hagyják a fenébe, mert ők is részesülnek belőle, a helyzet az hogy egy qrva nagy korrupt szarság az egész...
2014. máj. 7. 12:53
 2/8 A kérdező kommentje:
De könyörgöm ez Borsod megye. Örülök, hogy évek teltek el és még fenn tudom magam tartani belőle. Mindenki kap számlát. Aki siet és azt mondja, hogy ilyenekre nem ér rá, azzal nem tudok mit csinálni. Ilyen is van. De ezért nem engem kellene büntetni. Hanem a vásárlókat. Velem basznak ki, mert nincs egy percük az irodában diktálni 15 betűt.
2014. máj. 7. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

"a számlaadást felajánlottam, amit nem fogadtak el. "

Ez nem elfogadás kérdése, oda kellett volna adni a számlát, hogy márpedig ez jár és kész. (Legalább kiállítani, aztán ha otthagyják az asztalon, akkor kidobod utólag.) Azzal, hogy elfogadtad, hogy ők "nem kérik", jövedelmet titkoltál el, magyarul adót csaltál.

Most már nem tehetsz semmit, kifizeted a büntetést és tanulsz belőle.

Te voltál a hülye, már bocsánat, de tény, hogy elég gusztustalan módszer.

2014. máj. 7. 13:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, de mondom, nem nyugtáról beszélünk, hanem készpénzes számláról. Az abban merül ki, hogy amíg én leírom a saját adataimat, adószámomat a számlára, szolgáltatás értékét, stb, a számla akkor lesz végleges, ha a vásárló lediktálja nekem a cégének nevét, címét, vagy a nevét illetve a lakhelyét. Na ha én kiállítok egy számlát, de nem kerül rá a név, akkor ki már nem dobhatom, mert benne van a számlatömbben. És ha elmennek, úgy, hogy nem töltjük ki a számlát, akkor van egy kitöltetlen számlám, amit kidobni már nem tudok. Max fiktív számlát tudnék írni, ami szintén illegális, amihez én nem folyamodok.
2014. máj. 7. 13:12
 5/8 anonim ***** válasza:

A mai közállapotok ilyenek. Ilyenné tették.

Másfelől az ellenőr attól az, hogy át akar verni. HA sikerül neki, abból indul ki, hogy sokan tesznek hasonlót, ami nem jó.

Van egy törvényi eljárás. Tudhatnád, hogy azt mindenkor be kell tartani, ha nem teszed, van konzekvencia. És ez független attól, mit tesz a partnered. Ha nem tartja be a törvényt,az az ő sara. Azt is tudhatnád, hogy ma érvényesül a hatalom módszertana is. Annyit csalhatsz, amennyit akarsz, ha te vagy az erősebb. Sőt, az erősebb elég, ha azt mondja, csaltál. Nem is kell hozzá csalnod.

2014. máj. 7. 13:22
 6/8 A kérdező kommentje:
10 éve működik ez a mosó. Én személy szerint édesapámtól vettem át úgy 3 éve. Soha nem volt semmi gond. Én azalatt a 10 év alatt is itt dolgoztam beosztottként. A mai napig a szüleimmel élek 28 éves létemre. Ez nem azt mutatja, hogy dőzsölök. Ahogy az sem, hogy az elmúlt 10 év alatt a szüleimmel élés mellé annyit tudok felmutatni, hogy van egy polski fiat 126-om. És ezek mellé megbüntetnek, hogy adót csalok?! Tudnék ujjal mutogatni pár emberre, akik 40-50 milliós Mercedesekkel jönnek hozzánk, hogy kik az adócsalók. Én nem vagyok az!! És fogalmam nincs, hogy ha kiszabnak telejsen indokolatlanul egy 500-ezres bírságot, az miből lesz kifizetve. Ez a nagy munkateremtés? Hogy egy vállalkozással kevesebb lesz Miskolcon csőd miatt? Gratulálok! De számla az nem kell semmi szín alatt, inkább bezáratjuk a vállalkozását. Köszönjük szépen!
2014. máj. 7. 13:28
 7/8 anonim ***** válasza:

ahogy már írták, a milliárdos áfacsalások meg mennek úgy mint régen, mert nekik is jut a zsebbe.

pl a simon ügy, nem az mszp-s, hanem aki a NAV titkokról akart beszélni, hírtelen semmi jel róla, gondolom jól megfenyegették, és az volt róla az utolsó hír, hogy a rendőrség a házában az összes iratot lefoglalta.

Na vajon minek?

hogy ne legyen terhelő bizonyítéka!

átérzem a helyzeted, attól eltekintve, hogy az egész megye csóró, némelyik ember olyan gazdag, főleg miskolcon, hogy budán a rózsadombon is megirigyelnék!

és mindig a normális embert akarják szívatni.

2014. máj. 7. 14:58
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Számlát csak a bolond ember ad vagy fogad el.
2014. máj. 7. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!