Hogyan inkasszózhatnak "letiltás alól mentes" juttatást?
Az 1994 évi LIII. tv. alapján a családi pótlék letiltás alól mentes juttatásnak számít. Akkor hogyhogy csak a felét adta nekünk oda a bank a folyószámlánkról?
Arról magyaráztak nekünk, hogy a 35 napon belül érkező jövedelmek egyazon megítélés alá esnek, és a mindenkori öregségi nyugdíjnak megfelelő összeget kötelesek csak visszaadni nekünk, azon felül száz akárhányezer forintig a felét, utána pedig semmit.
A Végrehajtási tv.-ben a 74.§-a g pontja szerint a családi pótlék az előbb felvázolt kategóriába sorolható. Akkor miért csak a felét adták oda nekünk?
Nem a bankköltségek miatt vontak le, konkrétan azt ismertették velünk, amit az előzőekben leírtam.
Hozzáteszem a 35 nap a tv.-ben se számszerűen se leírva nem található meg. Hazudtak nekünk?
Ez egy marhaság.
"A családi pótlékból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett családi pótlék és anyasági támogatás fejében."
Törvény szerint. A "JOGALAP NÉLKÜL FELVETT CSALÁDI PÓTLÉK ÉS ANYASÁGI TÁMOGATÁS FEJÉBEN."
Tehát, ha jogalap nélkül veszel fel családit, vagy anyaságit, akkor a családiból 33%-ot lehet letiltani.
Értelmezni azért érdemes tudni a szöveget.
Az, amit az előző válaszoló írt, nincsen benne a törvényben. ctrl+f-fel rákerestem a 33% kifejezésre, ahol rátalált a kereső, ott nem ezzel kapcsolatban volt.
A családi pótlék kifejezés háromszor szerepel a szövegben. Az első kettő itt:
"(2)206 A családi pótlékból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett családi pótlék és anyasági támogatás fejében."
Tehát ha jogalap nélkül vettünk fel anyaságit, vagy családit, abban az esetben a családiból (a törvény szerint járó családi pótlékból) 33% vonható le.
A másik pedig a törvény 74.§-ának g pontja.
Innentől kezdve nem értek mit akarsz mondani. Azt meg végképp nem értem mit értesz az alatt, hogy a "kifizetőnél érvényesítik a letiltást". Ki a kifizető ebben az esetben? A kifizető a Magyar Államkincstár. A magyar államkincstártól egy mezei bírósági végrehajtó, de még az Atya Úristen se vonhat le semmit. Ez közpénz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!