Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Letilthatják a férjem fizetésé...

Letilthatják a férjem fizetésének egy részét?

Figyelt kérdés
Volt pár éve "A" hitelünk a banknál, de amikor a férjemet elküldték a munkából és évekig nem talált semmit, nem tudtuk fizetni.Most se keres sokat, kb 100-120-at túlórákkal, nekem a gyes+családi 51.000.Mivel közös volt a számla nekem is jött levél, h le fogják tiltani.Megtehetik ezt?A gyes meg a csp az a gyerekeké, nem?Ha a férjem fizetésének a 33%-át letiltják akkor az utcára kerülünk, hisz csak az albérlet rezsivel kb 100.000 ft.Mit tehetünk ebben a helyzetben?
2011. dec. 12. 10:21
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Még annyi, h albérletben lakunk, itt ami van bútor, egyéb az mind a tulajé.Ha valamilyen behajtó jönne mi a teendő?Elvihet bármit is?Hogy bizonyítsuk, h nem a miénk?Csomó minden szerepel az albérleti szerződésben de kisebb dolgok nem és papír sincs ezekről a tárgyakról, h kinek a nevén van.
2011. dec. 12. 10:23
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Letilthatják a fizetést, igen.

A bérbeadó dolgait viszont nem foglalhatják le.

2011. dec. 12. 10:27
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Hogy hogyan bizonyítsátok, azt nem tudom, de szerintem a konkrét esetben vélelmezni fogják, hogy nem a tiétek.

Amúgy is elsőnek a fizetést fogják tiltani inkább, vagy ha van autó, ingatlan, akkor arra indítanak végrehajtást.

2011. dec. 12. 10:28
 4/19 A kérdező kommentje:
Értem.És ha már küldtek a munkahelyére papírt, h januártól tiltani szeretnék ezt a százalékot, akkor nem is lehet velük egyezkedni?Semmilyen megoldás nincs?:(
2011. dec. 12. 10:29
 5/19 asmosys ***** válasza:
100%

A fizetésből le lehet tiltani, gyesből nem. A számlára viszont mehet inkasszó. Gyorsan módosítsd a gyes kifizetését, hogy a postás hozza. Akkor nem lehet gond.

A bérelt bútorokat nem vihetik el, csak ami saját. Pl tv dvd pc stb.

2011. dec. 12. 10:30
 6/19 A kérdező kommentje:
De semmi nem saját.Hogy fogom bebizonyítani?:(((
2011. dec. 12. 10:31
 7/19 asmosys ***** válasza:
100%
A bérleti szerződés nyilván tartalmazza, hogy a bútorok is része a bérleménynek. Ha nem, bele kell írni. Ennyi. Elméletben egy nyilatkozat is elég a tulaj részéről, de arra is volt példa, hogy bemondásra elfogadták.
2011. dec. 12. 10:42
 8/19 anonim ***** válasza:

Egyezkedni eleve nem nagyon lehet ilyenkor már, mivel nem a végrehajtónak tartozol, ő nem igazán jogosult bármi elengedésére.

A hitelezővel próbálj meg beszélni, ő tudja még esetleg visszavonni a végrehajtás iránti kérelmét, de bankoknál ez sajnos nem jellemző...

2011. dec. 12. 10:50
 9/19 anonim ***** válasza:
79%

Ismerős helyzet. Mi is ebben vagyunk. Ezért megnyugtatlak.

Szüntessétek meg a közös számlát. A csp és a gyes menjen külön, másik pénzintézethez a te nevedre.

Ha megbeszélhető a főnökével, az ő fizetése (vagy annak egy része) átmenetileg tűnjön el.

Helyszínen végrehajtani 'A' hitel miatt nem fognak! Gondolom nem egy nagy összeg. (Nekünk alapvetően 200 ezer alatt volt)

Mi azóta egyébként albérletet is váltottunk, telefonszámot is cseréltünk...már nem is keres minket az OTP. Nyilván az aktív Bar miatt nem lehet semmi (még autó sem) a nevén, de ezt megoldjuk. Fontos, hogy te maradj hitelképes és akkor menjen minden majd a te nevedre...

Ha mindenképpen vonni fogják a 33%-ot, az valóban nagy kiesés lesz. Ezt próbáljátok meg a tágabb család segítségével túlélni...

2011. dec. 12. 11:20
 10/19 anonim ***** válasza:

Ha a főbérlő rendes, akkor vállalhatja a ti cuccaitokra is, hogy az övé. Ezt mindenképp érdemes megpróbálni, nehogy már ez is a banké legyen. A férjed megpróbálhatja utaltatni a pénzt valami nagyon (de tényleg nagyon) jó barát számlájára. Ahhoz a végrehajtó hozzá nem nyúlhat. És utána kiveszi a haver készpénzben, és odaadja a férjednek. Tudom, mindenképp drasztikus megoldás, de nekem is van ismerősöm, aki sajnos kénytelen ezt csinálni. Végül is adózott bér, az állam nem panaszkodhat.

A családi pótlékot hozasd postással.

Még inkább drasztikus lépés, ha papíron elváltok, és igazoltatod, hogy a férjed külön él. De ezt tényleg csak végső esetben tedd. Akkor a te fizetésedhez és a gyerekek után járó pénzhez nem nyúlhatnak.

Sajnos jó megoldás egyáltalán nem létezik, mindenképpen valami nehéz dolog közül kell választani. De ha megmarad a lakás, és a pénz se úszik, az már valami.

Persze minden esetben törleszteni kell egy kicsit, annyit, hogy ne indíthassanak pert, de nem annyit, hogy belerokkanjatok. Így el lehet hónapokig húzni, de bármit is teszel, mindenképp konzultálj ügyvéddel!

2011. dec. 12. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!