Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a gyermek betölti a tizennyolcat, hogyan, hová, milyen nyomtatványokkal lehet kérni a gyermektartás fizetésének megszüntetését?
Nem egészen igy van ahogy az első irta, hogy addig kell fizetned amig nem szerzi meg az első szakmáját. Ez szép is lenne, mert ha nem szerez szakmát akkor életed végéig fizethetnél utána.
A 18 év betöltése után addig kell fizetned, amig nappali iskolába jár. Tehát ha tovább tanul akkor még évekig fizetned kell utána.
ma 12:55
Igazad van, tényleg félreérthetően fogalmaztam. De a végeredmény ugyanaz, ha tovább tanul, fizetni kell.
Jól írják. Attól, hogy 18 lesz, másnap ugyanúgy jár iskolába, ugyanúgy nem lesz munkahelye. Attól, hogy 18, nem változik semmi. Ugyanúgy fizetned kell, tanév végéig mindenképpen, ha pedig okj-s szakmát akar szerezni, vagy marad a suliban 5-6-od évre, esetleg főiskolára/egyetemre jár. Olyan nincs, hogy van ilyen nyomtatvány. Addig kell fizetned, amig iskolába jár.
Ha nem fizetsz, akkor viszont levonhatják tőled, akármilyen jövedelmed van.
Nem igen hiszem, hogy számít, hogy az apja egyedül is el tudja tartani. Gyerektartás fizetni KELL, amíg a gyerek nappali tagozaton tanul. Akkor is, ha munkanélküli vagy, akkor is, ha gyesen vagy stb.
Az én apám is mindent megpróbált, hogy ne kelljen fizetnie. 23 évesen diplomáztam, és addig fizetnie kellett... Ezután pedig a bíróságon nyilatkoztunk arról, hogy nem kérjük a gyerektartást tovább, mert nem indokolt, én is dolgozni fogok. (De erre nálunk azért volt szükség, mert bírósági határozat alapján tiltották a fizetéséből az összeget...) Teszem hozzá, csak ezért átjelentette magát minilmárbérre, miközben többet keresett, mert a bíróság %-ban határozta meg a fizetési összeget.:)
Lényeg a lényeg, nem tudod megúszni a dolgot. A mindenkori minimálbér x százalékát mindenképp fizetni kell. Nem számít, hogy neked, vagy a másik gyerekednek "jobban kell" a pénz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!