Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a gyermek betölti a tizenny...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a gyermek betölti a tizennyolcat, hogyan, hová, milyen nyomtatványokkal lehet kérni a gyermektartás fizetésének megszüntetését?

Figyelt kérdés
Gyermekem,januárban tölti be a 18.életévét.Az édesapjánál él,de nagyon jó a kapcsolatunk,mindig látogat, beszélünk.A körülmények hozták így,hogy válás után nála maradt.Másodszor is házasságot kötöttem,most gyermeket várok.Nagyobbik gyermekem most fejezi be a középiskolát,tovább tanul még utána.Kérdésem,hogy ha betölti a tizennyolcat,hogyan,hová,milyen nyomtatványokkal lehet kérni a gyermektartás fizetésének megszüntetését?Kicsit azért keresgéltem ebben a témában,és azt találtam,hogy:"Fontos azonban kiemelni, hogy míg a kiskorú gyermeket a szülő akár saját szükségleteinek a rovására is köteles eltartani, addig a nagykorú gyermek csakis oly mértékben részesülhet tartásdíjban, amennyiben a kötelezett saját fenntartásán túl azt fizetni képes.-vagy a szülő saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné."Távpénzen vagyok veszélyeztetett terhesként,a babát február elejére várjuk.Nagyon kevés a távpénz,és a gyes,amit majd kaphatok,még kevesebb lesz.Sokat törtem a fejem hogyan is fogom fizetni a gyermek tartást,amellett,hogy új családomra így sem marad elegendő.A nagyobbik gyermekem persze támogatom ahogy tudom,és nagyon örül a kistestvérnek.Mondta már,lakna velünk,jönne hozzám ha lehetne.Az apjával is jó a kapcsolata,mindig jól megértették egymást.Dolgozik az édesapja,rendesen eltudja tartani.

2011. nov. 29. 12:24
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az 15:18.válaszát,teljesen igaz!Talán így a leg igazságosabb megoldani.Elég lelkiismeretes vagyok ebben a kérdésben is,mint bármi másban.Más ha valaki segíteni akar,az meglátszik a válaszon.Köszönöm.

Aki rosszindulatú és gonosz annak nem köszönöm az okoskodását.Semmi köze hozzá,és ezzel lezártam.

2011. nov. 29. 15:27
 12/18 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem is beszéld meg az apukával, hogy mi lenne ha nem fizetnéd a gyerektartást, mivel az anyagi helyzeted most nagyon nehéz. Ha normális viszonyban vagytok, akkor talán megérti.

Utolsónak: egyáltalán nincs igazad. Nem ismerjük az okot, amiért az apánál helyezték el a gyereket. Igenis vannak olyan helyzetek amikor jobb helyen van a gyerek az apánál, még akkor is ha az anya szive megszakad, hogy nem ő neveli. Mivel tartották a kapcsolatot, nem tartom felelőtlen anyának a kérdezőt.

2011. nov. 29. 19:28
 13/18 anonim ***** válasza:
57%
Én úgy tudom, hogy amíg nappalin tanul, azon is legfeljebb 25 éves koráig, köteles vagy fizetni a gyerektartást.
2011. nov. 29. 19:51
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a megértő és segítőkész válaszokat!
2011. nov. 30. 09:36
 15/18 anonim ***** válasza:
42%

Látom kérdező töröltetted a neked nem tetsző válaszokat!

Liba!

2011. dec. 1. 07:28
 16/18 anonim ***** válasza:
47%
ha már valaki nem ért veled egyet akkor azt töröltetted, szép kis nő személy lehetsz
2011. dec. 1. 10:01
 17/18 anonim ***** válasza:
50%

Kedves kérdező !

18 éves kor után rokontartás jár a gyereknek ,írd be a keresőbe és megtudsz róla mindent !

2011. dec. 3. 20:24
 18/18 anonim válasza:
16%

Kedves Okoskodó, Anyukát támadó válaszadók!

Nem tudhatjátok, hogy a váláskor milyen körülményei voltak az anyukának, így nagyon buta és felszínes dolog támadni!!! Ő nyilván nem tudta, hogy a gyereket 18 éves kora után is támogatnia kell, valószínűleg rosszul volt informálva, ezért is kérdezett, hogy képben legyen! A válaszain pedig láthatjátok, hogy nem a kötelezettség alól akar kibújni!

2012. ápr. 18. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!