Letilthatják a férjem fizetésének egy részét?
"Értem.És ha már küldtek a munkahelyére papírt, h januártól tiltani szeretnék ezt a százalékot, akkor nem is lehet velük egyezkedni?Semmilyen megoldás nincs?:("
Tündérke! Örülj, ha minél hamarabb letiltják, mert annál kevesebb lesz rajta a kamat és kezelési költség. Ha évekig húzni halasztani bírod akkor akár MEG IS TÖBBSZÖRÖZŐDHET és amíg élsz ezt fogod fizetni, de még az unokáid is.
Kedves utolsó!Értem én amit írsz, hosszútávon valóban jobb, ha mielőbb elkezdődik a törlesztés, viszont eddig nem azért nem fizettük, mert nem akartuk, hanem mert úgy alakult, hogy nem tudtuk.
Ha most ennyit vonnak le az valóban az éhhalál veszélye.
100.000 a lakás mindenestől, ovi-bölcsi 15.000 (mert már az egy évesemet beírattam bölcsibe, hogy el tudjak menni dolgozni, csak még nem találtam munkát, de ha kiveszem akkor esély sincs rá, hogy dolgozzak, ha összejön valami),férjem munkába járása 10.000. Tehát csak az, hogy fedél van a fejünk fölött meg a gyerekek esznek az oviban, bölcsiben és a férjem bejár dolgozni az kb 125.000 ft.Ha ezt ennyivel vonják, akkor marad a férjemnek kb 70-80.000 ft, nekem nem tudom megmarad-e a gyes meg a csp, de legyünk nagyon optimisták, h igen, az 50.000, így az össz bevétel 130.000 ft, amiből a kiadás 125.000.És ebben még egy szelet kenyér nincs számolva kajára, egy pelus se a gyereknek, semmi.Nem ilyen helyzetben voltunk, amikor felvettük ezt a pénzt, közben történt meg a baj, amiért nem tudtuk fizetni.
Arra gondoltam, hogy addig húznám, míg el nem helyezkedek én is, akkor már ha nagy is lenne a kiesés, de éhen nem halnánk.
Egyébként valaki írta, h ekem külön számlára jöjjön a gyes meg a csp.Nos, az akkori közös számlánkat már nem használjuk, de én ugyanannál a banknál vezetem a számlámat, arra csak a gyes meg csp érkezik, a férjem azóta másik banknál van.De ezt a papírt elküldték a munkahelyének is és nekem is.
Na erőt vettem magamon és felhívtam a végrehajtói irodát.
Azt mondták a gyeshez ők nem nyúlnak, ne aggódjak miatta, a kártyámat sem fogják inkasszózni, csak a férjem fizetéséből vonnak, de ha küldök nekik egy kérelmet, hogy részletekben törlesszem még lehet esély rá, hogy ne tiltsák.Szóval rohanok is a postára.Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!