Tartásdíj elmaradás miatt feljelentett a volt feleségem, de tudom bizonyítani, hogy nem volt jogos, mennyi idő múlva jelenthet fel újra?
Hol tart most a nyomozás? Elindult már egyáltalán?
Ha befejezték, mondjuk megszüntetéssel, akkor 1-2 hónap után újra feljelenthet.
Őszintén szólva, volt már egy pár tartásdíj elmulasztásos ügyem, de többnyire csak olyanok, ahol tényleg nem fizetett a kötelezett.
Viszont, ha már ígyis-úgyis fizetsz, célszerűbb lenne - a problémák elkerülése végett - nem célirányosan fizetni, hogy ez most ebéd, bolt, rezsi stb., hanem adod neki az X összegű tartásdíjat, ha készpénzben adod, akkor le is papírozzátok, hogy ezt most tartásdíj címen adod, ha meg utalod, akkor a közleménybe beírod, aztán majd ő szépen elkölti azt a pénzt. És hogy ezen felül meg még mit és mire fizetsz, az már senkit nem érdekel.
Mindezt azért, mert nem igazán tudom, hogy mi az álláspont a tartásdíjon túli juttatásokkal kapcsolatban. Mert ugye a tartásdíjat kifejezetten a gyerek részére fizeted, de a lakáshitel fizetése például (még ha tényszerűen a gyerek is lakik az adott lakásban) nem biztos, hogy belefér a tartásdíj fogalmába.
Egy rokonom példája:
Azért váltak el, mert az asszony szeretőt tartott, és sok adósságot csinált.
A Bíróság 50.000.- Ft tartásdíjat ítélt meg. Az anya ezt fodrászra,kozmetikusra, új ruhákra költötte. A gyerekeknek a legszükségesebb dolgokat sem vette meg.
Ezért az apa nem fizette a tartásdíjat, hanem a gyerekeknek vette meg a szükséges dolgokat. Alkalmanként több értékűt, mint a megítélt tartásdíj.
A feleség beperelte az elmaradás miatt az asszonynak nem volt munkahelye). A Bíróság kötelezte az apát 6 hónapi elmaradt tartásdíj megfizetésére. Azzal az indokkal, hogy amit vett a gyerekeknek az nem tartásdíj, hanem ajándék.
2-es!
A történetben szereplő férfi sajnos ott követte el a hibát, hogy önkényesen akarta megoldani a problémát, bizonyára teljes mértékben jó szándékkal. Azonnal a bírósághoz kellett volna fordulnia.
Már elindult a nyomozás. Engem kihallgattak és kérték a munkahelyemről is a jövedelemről szóló adatokat.
Ez van a végzésünkbe:
Az alperes vállalja, hogy megfizet a felperesnek a ......Ft-ot azzal, hogy amíg a felek az utolsó közös lakásban közösen laknak, a felperes a gyermektartásdíjra végrehajtást nem kér.
Egyrészt ezért nem fizettem gyerektartást, másrészt azért nem, mert válásunk óta családi pótlékon én jóformán, és nyilván valóan saját szükséglete kielégítésre fordította volna a gyerektartás egy részét. Nem beszélve a tartozásairól. Pénzügyileg rendkívül fegyelmezetlen!
Tehát nekem még többe került volna a buli, miután úgymond asszonytartást fizettem volna.
Engem ki vagy mi véd meg az ilyen anyától?
Mehetek a sóhivatalba?
Most fizethetek az ügyvédnek és reménykedhetek, hogy győz az igazság.
1. Ha "nyomozás" és "feljelentés" van, akkor te VÁDLOTT vagy, és büntetőeljárás folyik a tartási kötelezettség elmulasztása miatt.
2. Amennyiben "alperes" és "felperes" van, akkor pedig polgári per folyik, és te ALPERES vagy, vagyis nem feljelentett és nincs nyomozás, hanem pert indított ellened, hogy érvényesítsen egy igényt, ami követelés jogszerűségét neki mint felperesnek kell bizonyítania.
Ennek az egésznek fuss tehát neki még egyszer, és először tisztázzuk, hogy mégis miről van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!