Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Visszaélt a hatalmával a...

Visszaélt a hatalmával a családsegítős nő?

Figyelt kérdés
Szétmentem a párommal, és vitte a gyerekünket is. Ahová költözött egy kis faluba, csak 1 családsegítős volt. Én beszámoltam neki a nem megfelelő körülményekről, de ő mindig elsimított mindent. Bármit tett az anyuka neki minden jó volt. Nemrég másik családsegítős lett a faluba, aki a jelzésem nélkül 2hónap alatt elvette tőle a gyereket, és nálam helyezték el. Persze ez nem ilyen simán ment, védelembehelyezés, stb.. De az a kérdésem, hogy feljelenthetem az előző családsegítős nőt? Hogy fél évig nem tett semmit. Videóm is van a körülményekről, amiket elnézett, meg tanúm amikor azt mondja, nem fogja azt mondani, hogy itt nincs jó helyen a gyerekem. Ha feljelentem mire számíthatok? Azt akarom soha többé ne dolgozhasson ilyen beosztásban, és látni akarom a képét amikor elítélik.

2014. ápr. 18. 18:27
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Apa vagyok.
2014. ápr. 18. 18:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem vagyok jogász, de én támogatom, jelentsd fel.
2014. ápr. 18. 18:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Fel, hivatali visszaélésnek hívják!
2014. ápr. 18. 18:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp meg kell próbálni. Undorító az ilyen.
2014. ápr. 18. 19:10
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem, hivatali visszaélést csak hivatalos személy követhet el.

Közfeladati helyzettel visszaélés

306. § Az a közfeladatot ellátó személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) közfeladattal kapcsolatos kötelességét megszegi,

b) közfeladattal kapcsolatos jogkörét túllépi, vagy

c) közfeladati helyzetével egyébként visszaél,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2014. ápr. 18. 19:40
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül hibázott. Ha tetszik ha nem a törvény szerint első helye a gyermeknek az anyánál van. Ha az anya nem megfelelő mindent meg kell tenni, hogy az legyen. Pusztán a rossz anyagi körülmény nem lehet indok azért, hogy a gyereket kiemeljék a családból.

Ha nem megfelelő valami először segélyezni kell. Ha nem ok így sem vagy baj van védelembe kell venni. Ha ez sem vezet eredményre akkor kell kiemelni a gyermeket. Mindenkinek akivel foglalkoztak akta van a családsegítél. Valószínűleg ezeket végigzongorázta az a valaki. Jött egy új és folytatta. Látta, hogy semmi nem vezetett eredményre és lépett.

Ő is ugyanezt játszotta végig, hiszen a gyámhivatal mindent ellenőriz, másrészről meg nem a családsegítős joga dönteni a kiemelésről. Ő megteszi a jelzést és nagyobb keretekben döntenek efelől.

2014. ápr. 18. 22:57
 7/11 anonim ***** válasza:

"Ha tetszik ha nem a törvény szerint első helye a gyermeknek az anyánál van."

Na akkor másold be ezt a törvényt,mert én ezzel még életembe nem találkoztam.

2014. ápr. 18. 23:38
 8/11 anonim ***** válasza:

"Na akkor másold be ezt a törvényt,mert én ezzel még életembe nem találkoztam."

Pszichológia, fejlődéstan, személyiség fejlődése stb. A pszichológus is ezért küzd, hogy ott maradjon.

Próbálj meg elvenni egy fél éves gyereket az anyjától és nézd meg mi lesz belőle. A családsegítés nemcsak a törvényekről szól, mert akkor a rendőrök végeznék. + olvasd el az általános értelmezéseket akkor megtalálod.

2014. ápr. 19. 16:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Első családsegítős nem tett semmit, de nem csak a környezettel volt baj, hanem a bánással is. Második családsegítős ezt észrevette, és mivel nem voltak hajlandóak változtatni védelembe helyezte a gyereket. Majd ezután elérkezett a gyerekelhelyezési per a bíróságon, ahol az apának ítélték oda.
2014. ápr. 20. 11:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Próbálj meg elvenni egy fél éves gyereket az anyjától és nézd meg mi lesz belőle.

Mi lenne? Felettünk lakó anya meghalt a szülésben és tökéletes ma már kiskamasz gyereket nevelt az apa.

2014. ápr. 20. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!