Visszaélt a hatalmával a családsegítős nő?
Nem, hivatali visszaélést csak hivatalos személy követhet el.
Közfeladati helyzettel visszaélés
306. § Az a közfeladatot ellátó személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen
a) közfeladattal kapcsolatos kötelességét megszegi,
b) közfeladattal kapcsolatos jogkörét túllépi, vagy
c) közfeladati helyzetével egyébként visszaél,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Nem feltétlenül hibázott. Ha tetszik ha nem a törvény szerint első helye a gyermeknek az anyánál van. Ha az anya nem megfelelő mindent meg kell tenni, hogy az legyen. Pusztán a rossz anyagi körülmény nem lehet indok azért, hogy a gyereket kiemeljék a családból.
Ha nem megfelelő valami először segélyezni kell. Ha nem ok így sem vagy baj van védelembe kell venni. Ha ez sem vezet eredményre akkor kell kiemelni a gyermeket. Mindenkinek akivel foglalkoztak akta van a családsegítél. Valószínűleg ezeket végigzongorázta az a valaki. Jött egy új és folytatta. Látta, hogy semmi nem vezetett eredményre és lépett.
Ő is ugyanezt játszotta végig, hiszen a gyámhivatal mindent ellenőriz, másrészről meg nem a családsegítős joga dönteni a kiemelésről. Ő megteszi a jelzést és nagyobb keretekben döntenek efelől.
"Ha tetszik ha nem a törvény szerint első helye a gyermeknek az anyánál van."
Na akkor másold be ezt a törvényt,mert én ezzel még életembe nem találkoztam.
"Na akkor másold be ezt a törvényt,mert én ezzel még életembe nem találkoztam."
Pszichológia, fejlődéstan, személyiség fejlődése stb. A pszichológus is ezért küzd, hogy ott maradjon.
Próbálj meg elvenni egy fél éves gyereket az anyjától és nézd meg mi lesz belőle. A családsegítés nemcsak a törvényekről szól, mert akkor a rendőrök végeznék. + olvasd el az általános értelmezéseket akkor megtalálod.
Próbálj meg elvenni egy fél éves gyereket az anyjától és nézd meg mi lesz belőle.
Mi lenne? Felettünk lakó anya meghalt a szülésben és tökéletes ma már kiskamasz gyereket nevelt az apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!