Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem vettem át az ELMŰ...

Ha nem vettem át az ELMŰ kikapcsolásról szóló levelet, akkor nem fogják még kikapcsolni az áramot?

Figyelt kérdés
Küldtek tértivevényes levelet. Az ügyfélszolgálatos mondta, hogy valami 4ezer Ft-os számla, amit ha nem fizetek be kikapcsolják az áramot. Nem vettem át a levelet, mert a tértivevényt nem találtam utólag. Így bontatlanul érkezik vissza a levél, ilyenkor mi van ? A mobil számom meg e-mail címem megvan az ELMŰnek azt nem hívtak. Ugye ilyenkor nem jogos kikapcsolni az áramot?
2014. ápr. 2. 16:24
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Általában az ilyen rambók szívják meg a legjobban az életben.

Ne fizess nekik egy fillért sem, mocskos multik!

Majd ha Orbán személyesen hozza ki a levelet ezüsttálcán, akkor beszélj velük csak.

2014. ápr. 4. 14:35
 22/28 anonim ***** válasza:

"Jogszerűen csak tájékoztatás után kapcsolhassák ki...

nem jogszerűen, de egyszerűen, felmennek az oszlopra és kikötik!

majd, ha a tartozásodat és a visszakapcsolási díjat(4000+18.500 jó magyar píz) rendezted, akkor újból kivonulnak és visszakötik!

addig meg "gyertyázhatsz" és esetleg indíthatsz polgári peres eljárást, a szolgáltató ellen, jogszerűtlen intézkedés címén...

2014. ápr. 5. 17:07
 23/28 A kérdező kommentje:

Ma végre betelefonáltam a barátnőm adataival bejeletkezve a telefonos operátórnak és elmondtam a tőrténetemet, de nem mondtam ki vagyok, hogy ne derüljön ki. Azt mondta, hogy csak tájékoztatás után kapcsolják ki, mert amúgyis sok helyen csak magánszemély által kulcsal tudnak bemenni a villanyórához, én ennek megnyugodtam és elküldtem az operátort a * meg elmondtam, hogy elégedetlen vagyok a szolgáltatással, hogy 4ezer tartozás miatt kikapcsolás levelet küldenek és lecsaptam

Most azt érték el, hogy pár hónapig nem fizetem be és lehet az ehavit sem, hogy összegyüljön majd egy normális kikapcsolásszámla, akkor majd részletfizetést kérek azt meglátjuk mi lesz

2014. ápr. 9. 16:10
 24/28 anonim ***** válasza:

nem kell nekik a mérőig menni!

(elég, ha az oszlopról, vagy a lépcsőházban a főelosztóról kötik ki!)

az "igényelt" Tájékoztatást pedig, már megkaptad...

("az át nem vett, tértivevényes levél, a visszaérkezés után 10 nappal, kézbesítettnek tekintendő")

2014. ápr. 9. 18:16
 25/28 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nem fogjuk látni hogy panaszkodik, mikor mégis kikapcsolják, mert áram nélkül a számítógép sem megy.
2014. ápr. 9. 23:35
 26/28 A kérdező kommentje:
Az van atőrvényben, ha nem veszem át nem tekinthető kézbesítettnek, de mindegy mert azt monta a csaj, hogy nem tudják kikapcsolni, úgyhogy szia :P
2014. ápr. 11. 14:09
 27/28 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__61368..

Nem küldik ki az értesítést újabban, így akarnak kaszálni a viszsakapcsolásból.

Te kaptál, csak nem találod?

Hívd fel őket, hogy bemész átvenni, vagy mondják meg, mikorra van kiírva a visszakapcsolás.

2014. szept. 26. 15:04
 28/28 anonim ***** válasza:
második kézbesítési kísérlet után ha "nem kereste" jelzéssel jön vissza akkor az onnantól számított talán 5. munkanap - de lehet hogy nyolc nem nézek utána mert nem azon múlik úgy látom - múlva kézbesítettnek tekinthető a levél(ez nemcsak némely üzletszabályzatban van benne hanem a vonatkozó jogszabályban is). ja igen ha beengeded őket akkor olcsóbb a kikapcsolási díj. ha nem engeded be őket akkor az ingatlanon kívüli csatlakozási ponton keresztül kapcsolják ki amivel jobban megszívod mert összegszerűséget illetően kb 10-szer "zsebbenyúlósabb" lesz neked
2014. nov. 9. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!