Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem vettem át az ELMŰ...

Ha nem vettem át az ELMŰ kikapcsolásról szóló levelet, akkor nem fogják még kikapcsolni az áramot?

Figyelt kérdés
Küldtek tértivevényes levelet. Az ügyfélszolgálatos mondta, hogy valami 4ezer Ft-os számla, amit ha nem fizetek be kikapcsolják az áramot. Nem vettem át a levelet, mert a tértivevényt nem találtam utólag. Így bontatlanul érkezik vissza a levél, ilyenkor mi van ? A mobil számom meg e-mail címem megvan az ELMŰnek azt nem hívtak. Ugye ilyenkor nem jogos kikapcsolni az áramot?
2014. ápr. 2. 16:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%

"Amennyiben a kikapcsolási értesítés kézbesítése a fenti esetek miatt sikertelen, a kikapcsolás végrehajtható.!! "

Itt a kulcsmondat, kicsit le kellene szállnod közénk.

Amíg a számlámon szerepel veszteségi díj, addig lapos legyen az arcod!

2014. ápr. 2. 20:16
 12/28 anonim ***** válasza:
el kell szomoritsalak, itt a “”nyaralokba“” bekoltoztek akiket mashonan mar kiraktak, u ezt jatszottak, a vegen kijottek, levagtak a ezeteket!
2014. ápr. 2. 22:04
 13/28 anonim ***** válasza:
A Ptké. 1. § a) pontja alapján a már fennálló jogviszonyra az 1959. évi IV. tv. szabályai az irányadók.
2014. ápr. 3. 17:29
 14/28 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként van egy olyan jogintézmény, hogy kézbesítési vélelem. Ha nem veszed át a küldeményt, azt kézbesítettnek kell tekinteni.
2014. ápr. 3. 17:39
 15/28 anonim ***** válasza:
LOL a kérdező logikájával akkor az egész országban ingyen lenne az áram, mert csak nem kell átvenni a felszólítást oszt jó.
2014. ápr. 3. 22:59
 16/28 anonim ***** válasza:

Jaja, és a csekket sem a postaládából, így nem kell semmit fizetni semmiért...

Logikus nem?

2014. ápr. 4. 07:44
 17/28 A kérdező kommentje:

Nekem nem baj a veszteségi díy meg a kamat se. Ha majd rendőr hozza ki az értesítőt vagy végrehajtó, beszedőcég fenyeget majd kifizetem, de 4000 Ft messze van még attól

Nehogy az előbb kifizetett számla miatt legyen nekik kamatbevételük. Így is extraprofitjuk van a szolgáltatóknak, pedig nem érdemlik meg. Ha már az állam nem képes megadóztatni őket rendesen, nekem ne küldjenek 4ezres csekk miatt kikapcsolási értesítőt. Különbenis megyek a fogyasztóvédelemre. nem vettem át semmi levelet se !

2014. ápr. 4. 14:07
 18/28 anonim ***** válasza:
89%

Aláírtad a szerződést? Alá. Szerződést szegtél? Igen.

Mehetsz a fogyasztóvédelemhez, de attól még a szolgáltató a szerződésnek megfelelően fog eljárni, és felfüggeszti a szolgáltatás biztosítását.

2014. ápr. 4. 14:20
 19/28 anonim ***** válasza:
89%
A behajtó már nem 4000-t fog kérni, hanem 40000-t, minimum. Játszhatod a kemény csávót, csak nincs értelme.
2014. ápr. 4. 14:28
 20/28 anonim ***** válasza:

Ilyenkor bemégy az ügyfélszolgálatra és személyesen befizeted a számlát.

Nem fogja a rendőr hozni az értesítőt, meg nem fog behajtó cég fenyegetni először. Először kikapcsolják rád a fäszba az áramot, aztán majd fenyegetnek a behajtással. És akkor majd fizethetsz több tízezer forintot a visszakapcsolásért is. Mert nem ingyen kapcsolják ám vissza hiába fizeted utána be a tartozást. Megéri okoskodni?

2014. ápr. 4. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!