Ha nem vettem át az ELMŰ kikapcsolásról szóló levelet, akkor nem fogják még kikapcsolni az áramot?
Az két külön dolog, hogy átvetted-e a levelet, illetve, hogy a levél kézbesítettnek tekintendő-e.
Erősen javasolt a hátralék rendezése.
"A 2014. március 15-én hatályba lépő új Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) megváltoztatja az elévülés szabályait. ...
Az új Polgári Törvénykönyv az elévülést megszakító körülmények között már nem említi a követelés teljesítésére irányuló írásbeli felszólítást. Míg eddig minden egyes írásbeli felszólítás megszakította az elévülési időt, azaz az elévülési idő mindegy egyes alkalommal meghosszabbodott 5 évvel, ez a törvényi lehetőség a jövőben már nem adott. "
"Jogszerűen csak tájékoztatás után kapcsolhassák ki"
...de, csak szerinted!
Kereskedelmi Üzletszabályzat 2014. január 1-től.
X./3. POSTAI KÉZBESÍTÉSRE VONATKOZÓ SPECIÁLIS RENDELKEZÉSEK
(54. oldal)
3.4 Tértivevényes Ajánlott Küldemények
Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. csak a jogszabályban kifejezetten meghatározott küldeményeket köteles a rendszerhasználó részére Tértivevényes Ajánlott Küldeményként megküldeni.
„Ha a Tértivevényes Ajánlott Küldemény lakossági felhasználó részére történt kézbesítése azért volt sikertelen, mert a posta a küldeményt „nem kereste” vagy „az átvételt megtagadta” jelzéssel adta vissza az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-nek, akkor a küldeményt – az ellenkező bizonyításig – a postai kézbesítés megkísérlésének napját követő tízedik munkanapon kézbesítettnek, a címzettel közöltnek kell tekinteni akkor is, ha a küldeményről, vagy annak tartalmáról a címzett ténylegesen nem szerzett tudomást.
Amennyiben a kikapcsolási értesítés kézbesítése a fenti esetek miatt sikertelen, a kikapcsolás végrehajtható.!!
55. oldal!
"A mobil számom meg e-mail címem megvan az ELMŰnek azt nem hívtak."
X./4. E-MAILBEN, SMS-BEN ÉS FAXON TOVÁBBÍTOTT KÜLDEMÉNYEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK
Ha az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-nél a felhasználó értesítési címeként telefax szám, illetve e-mail cím is rendelkezésre áll, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. a megadott telefax számra, illetve e-mail címre történő továbbítással is küldhet küldeményeket a
>>> számlák és a kikapcsolás előtti utolsó írásbeli felszólítás kivételével<<<. (hocpá!!)
Kit érdekel az eon üzletszabályzat, amikor a tőrvényt erősebb azt nekik is be kell tartaniuk, ha én mint ügyfél írok egy saját üzletszabályzatot, hogy nem kapcsolhatják ki sosem, akkor sosem kapcsolják ki ?
Nem küldtek levelet, ha küldenek törlöm, így nem lehet bizonyítani hogy megkaptam. Hoppá :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!