Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Visszamenőleg kaphatok gyermek...

Visszamenőleg kaphatok gyermektartást?

Figyelt kérdés
18 éves gimnazista vagyok.Édesanyám születésem óta egyedül nevel.Szüleim nem kötöttek házasságot,ebből kifolyólag a gyermektartás összege nem lett megállapítva.Édesapám egy általa meghatározott összeget küld az én nevemre,gyermektartás címén.Érdemes lenne bírósághoz fordulni és kérni ennek az összegnek a megállapítását?(Tanulmányaimat nappali tagozaton szeretném folytatni.)
2009. dec. 17. 15:45
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Jó igazatok van,talán azt akarom leverni rajta,hogy érzelmileg nem kaptam tőle semmit.Harmadszor írom,nem lehet vele beszélni,mert egyszerűen nem érdeklem őt.
2009. dec. 17. 19:44
 12/13 anonim ***** válasza:
tisztán jogilag. Igen kérhetsz, anyukád, de akár most hogy 18 vagy te magad is. Addig jár amíg valamilyen életpályára felkészítő tanulméányokat folytatsz. A gyerektartást visszamenőleg max. 6 hónapra lehet kérni.
2009. dec. 18. 08:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem kell sokáig a biróságra járni,gyorsan elintézik,s ha nincs bejelentett állása a minimálbér/nettó / 2o %-t veszik ami ma 11,600Ft.Felénk igy határoznak,s a birók 85 %-a nő és az ilyet hivatalból utálja,ha nem gondoskodik valaki megfelelően a gyerekéről,aki pláne még jól is tanul.Szégyelje magát az ilyen pasi aki nem gondoskodik megfelelően a gyerekéről,de az ilyen még egyszer az élettől viszakapja .
2010. márc. 15. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!