Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyermektartást bármikor kérhetek?

Gyermektartást bármikor kérhetek?

Figyelt kérdés
a papiron az áll h én nem igényeltem,de a birónő mondta h ne eröltessem,mert nem fog fizetni az apuka.mondtam ok,gyermekelhelyezési per volt.azóta voltam ügyvédnél aki azt mondta a végzést követöen 2 éven belül tudom igényelni,ha nem intézem el,akkor pl 5 év múlva nem igényelhetem,ez igaz?
2010. jún. 26. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Jaj had ne mondjak inkább semmit még le is beszélt a bírónő a gyerektartás díj odaítéléséről. Vagy lehet én vagyok a hülye?
2010. jún. 26. 17:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Visszamenőleg csak fél évig kérheted.

Az a bírónő meg hülye. Ha az apukának van jövedelme, akkor abból le lehet tiltani még akkor is, ha külföldre menekül. Ebben az esetben körözést (akár nemzetközit is) lehet ellene kiadni a Hágai Egyezmény alá tartozóországokban. A tartás nem fizetése ugyanis vétség, bűncselekmény.

Apuka meg egy ...... (inkább nem ítom le, mert kitiltanak az oldalról), hogy a saját ivadékát le se kakilja. A gyerektartás ugyanis a gyereknek jár, nem neked, ezzel a pénzzel ő járulna hozzá a saját gyereke élelmezéséhez, ruházásához stb. Vadállat se csinál ilyet, hogy nem törődik a kölykével... :-(

2010. jún. 26. 17:57
 3/6 A kérdező kommentje:
nem visszamenöleg szeretném.akkor már 4 honapja munkanélkülin volt,a birónő gondolom nem akart velünk foglalkozni,azert mondta h ne eröltessem.
2010. jún. 26. 18:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem, csak ha van gyereked.
2010. jún. 26. 18:24
 5/6 anonim ***** válasza:

És neked ennyi eszed van, hogy elveszed a saját gyerekedtől, ami az övé, mert egy lusta birónő ezt tanácsolta???

Gratulálok. Tetted volna félre a gyereknek külön számlára.

2 év elteltével kérhetsz újra legközelebb, ez igaz. Ne felejts el akkor kérni majd!!!!!!

2010. jún. 28. 08:03
 6/6 A kérdező kommentje:
nekem meg azt mondták h 2 éven belül,nem két év múlva.na most akkor mi van.félretettem volna,de a birónő tanácsolta h álljak el mert nem fog fizetni az apuka.
2010. jún. 28. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!