Céges tartozás elévül egy idő után?
Figyelt kérdés
Telefonszámla, adótartozások, illetékek, amik nem lehhek befizetve, felszámoltatás lett belőle. Kb 1,5-2 millió forint lehet összesen. A cég már megszűnt, hogyan lehetne megúszni a dolgot? Tényleg minden ilyesmi elévül 5 év alatt? Ha tudtok, másoljatok be konkrét paragrafusokat a törvényekből.2014. márc. 21. 11:37
1/4 anonim válasza:
'A cég már megszűnt, hogyan lehetne megúszni a dolgot?'
minden 'tiszteletem' ellenere, de pont az ilyenek miatt tart itt ez az orszag. adossagot csinalni, aztan lelepni, 'meguszni', 'okosba', gratulalok.
a tartozas elvileg 5 ev alatt elevul, de ha barhogyan is ertesitettek kozben, ujraindul az 5 ev. az ugyvezetot/tulajdonost meg fogja talalni a NAV meg mindenki, aki nem lett kifizetve.
ja, es buszke lehetsz magadra, hogy loptal parmilliot az allamtol...
2/4 A kérdező kommentje:
Nem én voltam, hanem egy barátom szülei, csak az a gáz benne hogy mindent az ő nevére csináltak, és most ki van borulva, hogy a nyakába varrták ezt a csomó adósságot, és nem is tudott róla, csak most tudta meg hogy a szülei mit csináltak.
2014. márc. 22. 08:27
3/4 anonim válasza:
az o nevere? o nem is tudott rola...? miert ment bele, hogy az o neven fusson a ceg, ha nincs is koze hozza?
4/4 A kérdező kommentje:
Ezeknek a kérdéseknek semmi köze nincs ahhoz amit tudni akarok. Elhiszem hogy kiváncsi vagy rá, de én meg csak egy törvényre vagyok kíváncsi.
2014. márc. 25. 08:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!