Gyermekről szülőre öröklődik a tartózás?
kerestem.... nem találtam...
4/akkor ez azt jelenti, hogy nem?
"kerestem.... nem találtam...
4/akkor ez azt jelenti, hogy nem?"
Persze. Ha nem találod a Kossuth utcán az azt jelenti, hogy nem létezik Kossuth utca.
Persze, hogy nem találod, mert nincs ilyen.
66%-os vagy trollkodik vagy hülye.
Az örökös az adósságért és teherért csak a hagyaték erejéig felel. Ez magyarul azt jelenti, hogy ha valaki örököl például egy 10 millió forint értékű lakást, és az örökhagyó halálakor 16 millió tartozása állt fenn, akkor az örökös 10 millió forint erejéig felel a tartozásért, köteles azért helytállni. A fennmaradó adósság, teher a folyósító kockázata marad. Az adósság alól úgy lehet „megmenekülni", hogy az örökös vagy még az örökhagyó életében lemond az öröklésről, vagy az örökhagyó halálát követően visszautasítja az örökséget.
Tudtommal az adósság a pozitívról 0-ig öröklődik.
Azaz ha van egy ház , örökség, és mondjuk ér 10 millát,de az adósság 20 milla,akkor a házat elveszi ugyan a bank de a fenn maradó 10 millió hiány a bank vesztesége,az nem követelhető tovább az örököstől.
Tehát nincs mínuszba lemenő adósság,de azt amit kaphatnál",azt mind elveszik az örökös(-öktől)
#9 - de lehet örökölni adósságot is. Az örökséget felajánlják, az örökös eldöntheti, hogy elfogadja-e, akár minuszos, akár pluszos. Persze pluszos örökséget nem szoktak visszautasítani.
Viszont, ha adósságot is örököl és elfogadja, akkor magára nézve kötelezőnek ismeri el a fizetési kötelezettséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!