Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan öröklődik a cigányság?

Hogyan öröklődik a cigányság?

Figyelt kérdés
Ha apai ágról cigány vagyok, de anyai ágról nem, akkor cigány vagyok?
2014. márc. 10. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Képzeld el, hogy mindenki "fél" ember, mert két külön vonalról származik.
2014. márc. 10. 22:06
 2/7 anonim válasza:

Erre szokták mondani, hogy félvér (Rom-Ungro magyar cigány). Igazából az igazi cigányok nem kedvelik a keveredést, így a félvérek nem is tartoznak bele a tipikus cigány társadalomba, kultúrába. Ők elvárják Öntől, hogy tudjon cigányul, hordja a népviseletet.

Ha pedig más szemszögből nézzük, akkor a külső jegyeid alapján lehet eldönteni. Mindenféle "rasszistának" tűnő meghatározások nélkül, néprajzkutatással foglalkozom.

2014. márc. 10. 22:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyáltalán nem látszik rajtam külsőleg sem, és a viselkedésemben sem nyilvánul meg.
2014. márc. 10. 22:21
 4/7 anonim válasza:

Elnézést, (második vagyok)

annyival javítanám magam, hogy a "félvér" cigányok nem romungró cigányok, de ez a népcsoport ugye magyar szavakat használ, feltehetőleg ez a csoport érkezett a legkorábban Magyarországra. Manapság ezt bizony nehéz megmondani.

Erről meg ennyit, hogy mindenki az, akinek gondolja magát, és aki két külön ágról származik, az eldöntheti, hogy minek vallja magát, mint amúgy bárki.

2014. márc. 10. 22:22
 5/7 anonim ***** válasza:
cigánynak vallod magad vagy nem?
2014. márc. 10. 22:38
 6/7 anonim válasza:

elsősorban azon múlik hogy cigánynak vallod e magadat és magadénak érzed e a kultúrát.

Én spéci egyébként olyan helyen lakom, ahol a romák ugyanúgy élnek mint bárki más és kutyát nem érdekli hogy kik voltak a felmenőik.

2014. márc. 10. 22:55
 7/7 anonim válasza:

"Köszönöm a válaszokat! Egyáltalán nem látszik rajtam külsőleg sem, és a viselkedésemben sem nyilvánul meg.

"

Miért, akin meglátszik, az miben különbözik tőled? (beugratós kérdés)

2014. márc. 16. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!