Székesfehérváron miért van sok cigány? Miért van Székesfehérváron sokkal több cigány a többi városhoz képest?
Falvakban eddig még soha az életben nem láttam cigány. Csak és kizárólag nagyvárosokban. Még nyáron se látni errefele cigányokat falun.
Tényleg ajánlom, hogy nézz körül, mert a cigányok döntő többsége falvakban lakik, igaz, valóban nem elsősorban Fejér megyében. Létezik egy sokkal-sokkal jobb térkép, mint ez: [link]
Viszont a trendeket ez is nagyjából mutatja (pl. Zalában a mutatottnál azért többen élnek) Egyébként - csakhogy egy itt felvetett tipikus sztereotípiára is reagáljak - Dél-Baranyában, ahol több olyan falu is van, ahol a cigányok aránya meghaladja a 80%-ot, a cigány-magyar együttélés sokkal-sokkal jobb, mint egyes nagyvárosokban, de ez elmondható pl. Nyíregyháza környékéről is.
Egy szó mint száz: Miskolcon, Ózdon, Nyíregyházán, Pécsen, Nagykanizsán, Tatabányán, Barcson, Esztergomban, Salgótarjánban stb. sokkal több cigány él, de ez időszakonként és területileg is változik (pl. attól függ, melyik városrészben laksz/jársz), mindenesetre szubjektív.
A térképet elnézve pont azokon a területeken, régiókban nem jártam, ahol sok cigány van.
Vagyis az alábbi régiókban NEM voltam még: Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország és Észak-Alföld. A térkép szerint itt még több cigány van.
Bele se merek gondolni, hogy milyen rossz lehet ott. Itt Székesfehérváron is már túl sok a cigány...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!