Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » A vetélési hajlam öröklődik?

A vetélési hajlam öröklődik?

Figyelt kérdés

Anyukám 3x vetélt el a születésem előtt, illetve egyszer 22 hetesen meg kellett szülnie a nyitott gerincű babát.

Örökölhetem ezt én is?

Tudok tenni valamit, hogy kivédhessem?

2014. febr. 17. 21:05
 1/5 anonim ***** válasza:
nem valósznű. attól függ neki mi volt az oka, gondolom nem tudja mert abban az idöben ezt nem vizsgálták. ha mondjuk egy hormon betegség miatt akkor magát a betegséget vagy az arra való hajlamot örökölheted de egyáltalán nem biztos hogy te is elvetélsz miatta ha van, ha meg nincs a betegség végképp nem. A vetélés nem olyan mint egy hajlam hogy valaki hizékony vagy sem és az öörökölhető. Mi 5 éve küzfünk babaért a családomban volt sok abortusz mindenki teherbeesett akkor is amikor nem akart, én meg itt szenvedek évek óta.
2014. febr. 17. 21:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy öröklődik-e, de nálunk anyai ágon mindenki elvetélt az első babával. (Én az első hárommal, mire megszületett a lányom.)
2014. febr. 18. 12:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, az alapbetegseg oroklodhet. Erdemes lenne endokrinologushoz menni.

Plusz meg egy valamit biztosan megnezetnek a helyedben az anyukad nyitott gerincu babaja miatt (tobbieknel meg gondolom nem derult ki az ok,de a fejlodesi rendellenesseg is lehet ettol): laboratoriumban szuretnek MTHFR mutaciora. Ez egy olyan genhiba, ami a folsav felszivodasanak a rendellenesseget okozza, a nyitott gerinc pedig folsavhiany miatt (is) kialakulhat. Eleg gyakori, es ha anyukadnak ilyen problemaja van, orokolhetted is. Ami jo, hogy viszonylag konnyen kezelheto utana, ha megvan az eredmeny, menj hematologushoz,es a nogyogyaszodnak is mutasd meg. Plusz folsavat kell majd szedned (terhesseg es annak tervezese alatt a terhesvitamin melle nekem +3 mg/nap, amit mondtak), es meg az is lehet, hogy verhigitot is adnak terhesseg alatt, de a legjobb ha dokival beszelsz errol a gyanudrol.

2014. febr. 18. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:

anyukám 14 év alatt 7x vetélt el. 14 év van a bátyám és közöttem.

én 3 gyereket szültem 4 év alatt, mindegyik elsőre sikerült és egyetlenegyszer sem vetéltem el. de pánikoltam végig anyám esetei miatt.

2014. febr. 18. 23:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem a vetélés orkolheto hanem az ami ezt okozza.Pl. méh gyengeség vagy ilyesmi.
2014. febr. 22. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!