Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Be lehet menni egy birósági...

Be lehet menni egy birósági tárgyalásra késve?

Figyelt kérdés
Hallgatóságként szeretnék részt venni egy tárgyaláson, de egy olyan 10-20 percel késöbb tudnék oda érni. Akkor már be se engednek?

2014. márc. 5. 17:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az első hülyeséget mond!

1. Zárt tárgyalás nagyon ritka, főszabály szerint minden tárgyalás nyilvános (kivételként lehet mondani a személyállapoti pereket, ahol tény, hogy általában elrendelik a zárt tárgyalást).

2. Nem kell előre bejelentkezni, és egy dolgot kérdeznek meg: nem vagy-e a perben tanúként idézve. Ha nem vagy, maradhatsz hallgatóságként (legalábbis nagykorú személyek maradhatnak).

De! Hallgatóságként elkésni igencsak illetlenség!

Nem fognak kidobni, de nem igazán jó hallgatóságként csak úgy beállítani egy tárgyalás közepén, mert megzavarod az eljárást. Én legalábbis szégyellnék ilyet tenni... De te tudod.

2014. márc. 7. 16:54
 12/13 anonim ***** válasza:
pontosan . a tárgyalás nyilvánossága pont azt jelenti hogy akár melegedni is be lehet menni. felfoghatjuk hogy ez egy mozi csak viselkedni kell. ha 100 an állítanak be akkor úgy megy mint a bkv-n valakinek jut hely valakinek nem...nyilván állni nem lehet.
2014. márc. 10. 22:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Ismerek olyat, aki rendszeresen jár be tárgyalásokra. Mondhatjuk úgy, hogy a bíróságon éli az életét, mert imádja hallgatni a tárgyalásokat.

Az enyémekre is mindig be szokott ülni - engem nem zavar pl., ha van hallgatóság. De, ha zavarna se tehetnék ellene semmit. :D (Jogi képviselő vagyok amúgy a perekben.)

2014. márc. 11. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!