Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg kikötheti egy pénzügyi...

Tényleg kikötheti egy pénzügyi cég, hogy nem fogadja el a hiteles elektronikus tulajdoni lapot, csak a papíralapút?

Figyelt kérdés

Háborog a lelkem...

Egyrészt majdnem a duplájába kerül, másrészt egy szabadnapot rá kell áldozni a kikérésre, ami meg sokszorosa.

Konkrétan a Fundamentáról van szó (a bankunk egyébként elfogadja az elektronikus tul. lapot).

Megtehetik ezt?

Köszönöm a segítséget előre is!

2014. márc. 3. 13:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
10%

De mivel látom te a megszokottnál sokkalta ostobább ember vagy leírom a jogszabályok értelmezésének három alapkövét:

1. Ki mondta?

(Egy olyan cég vagy magánszemély akire rászorulok és akinek pitezek?)

2. Mit mondott?

(Hogy mégsem nekem van igazam?)

3. Ki vagyok én, hogy szembeszálljak velük?

(Jelen esetben te csak egy kisköcsög aki rájuk szorul.:)

2014. márc. 3. 14:46
 22/28 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem szorulok hitelre. Vagy (ismét) nagyon nagy fogalomzavarban vagyok. Az már rászorulás és pitizés lenne, hogy a saját megtakarításom kifizetését kérem? Akkor tényleg nagyon csúnya világ van.

És hogy ki hozta a rendeletet? Az FVM, még 1999-ben :)

2014. márc. 3. 14:49
 23/28 kovpet ***** válasza:
100%

Bocs, nem értek hozzá, de ők mit mondanak, miért nem fogadták el? Ha hiteles, akkor *szerintem* el kellene fogadniuk.

Biztos, hogy a hitelest küldted el nekik? Amikor én kérettem ki ügyvéddel, akkor (mivel nem kellett hiteles) nekem csak sima képeket adtak (azt hiszem, mert ott kinyomtattattam, tehát papírral mentem haza).

2014. márc. 3. 14:53
 24/28 A kérdező kommentje:

Szia!

E-mailben küldtem el nekik az e-aktát, amibe "be van csomagolva" maga a tulajdoni lap és a digitális aláírás, meg a hasonló kellékek.

Még várom a válaszukat, hogy miért nem fogadják el, gondoltam előtte tájékozódom itt, hátha valaki volt hasonló helyzetben és kapásból tudja.

2014. márc. 3. 14:55
 25/28 anonim ***** válasza:

"a saját megtakarításom kifizetését kérem"

A saját megtakarításaid kifizetéséhez egyedül a befizetéseket kell igazolnod és semminemű tulajdoni lapra nincs és nem is lehet szükség. Tehát már itt sántít a történet.

2014. márc. 3. 15:20
 26/28 A kérdező kommentje:
Sajnos rosszul tudod, mert az állami támogatások kifizetéséhez szükséges igazolni a lakáscélt.
2014. márc. 3. 15:38
 27/28 anonim ***** válasza:

Olvasd el a bank ASZF-ét. Ha abban nincs rá utalás, akkor gyanús, hogy kamuznak. Vetess fel jegyzőkönyvet arról, hogy az elektronikusat nem fogadják el. Ezen a ponton kibújik a szög a zsákból. majd -->PSZAF de csak miután a papíralapút beadtad.

Nyomd fel őket. Egy ajánlott levelet megér.

2014. márc. 4. 21:45
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ma válaszolt az ügyfélszolgálat, és esetemben ELFOGADJÁK az elektronikusat is :)

Úgyhogy tényleg megért egy e-mailt!

2014. márc. 10. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!