Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikortól nem tilthatnak...

Mikortól nem tilthatnak minket a szülei?

Figyelt kérdés

Barátnőm 13,5 én 18,5. Az egész családja ellenünk van de mi nagyon szeretjük egymást. Azt tudom h 14 éves koráig nem lehet intim viszony, viszont arra lennék kíváncsi, hogy most az anyja már ott tart h feljelent zaklatásért csak azért mert együtt vagyunk és arra lennék kíváncsi h ha betölti a 14-et barátnőm akkor már ilyenekkel nem szedhet szét minket igaz?

Köszönöm előre is a normális válaszokat!

Akik most lepedofiloznának meg itt hurrognának azok válaszzák a piros x-et ugy könnyebb mindenkinek.

2009. dec. 11. 01:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

A zaklatást be is kell bizonyítania és a barátnőd nem fog ellened vallani, tehát csak fenyegetőzés, viszont amíg nem felnőtt addig a szülei felelnek érte. Szerintem viselkedj normálisan, ne vedd fel a provokációt, így talán beletörődnek.

"akkor már ilyenekkel nem szedhet szét minket igaz?"

miért, most hogy szednek szét titeket?

2009. dec. 11. 01:30
 2/25 anonim ***** válasza:
Más a törvény, és más a valóság. Például, ha a barátnőd már nem szűz, és ezt tudja az édesanyja, és tényleg utál, feljelenthet azzal az indokkal, hogy liliomtipró vagy. De ugye ezekre a durva dolgokra ne is gondoljunk. Feljelenteni feljelenthet, de senki sem fogja komolyan venni, ha nem vagy erőszakos. 14 éves korától a barátnőd létesíthet veled szexuális kapcsolatot, de törvényesen még mindig a szülei felelnek érte. Aztán, kérheti a nagykorúsítását és hozzád költözhet, vagy 18 éves korától hozzád költözhet, akkortól nem tilthatnak. Vagy ha egyéb úton-módon a saját lábára áll.
2009. dec. 11. 01:43
 3/25 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, 14 évtöl ugyan lehet szexuális kapcsolata a lánynak, de ha te 18 fölött vagy, akkor az még mindig büntethetö.
2009. dec. 11. 08:00
 4/25 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!:)

elsőnek: most úgy szednek szét minket hogy pl. nem engedik sehova így azt sem h találkozzon velem de már a barátnőjéhez se engedik át mivel tudják h úgyis velem találkozna ha elengednék valahova. Azt tudom h régebben úgy volt h ha betöltötte a 14-et akkor pl. ha a szülő beleegyezett akkor összeköltözhetett a barátjával.

másodiknak: nem volt még köztünk szex, de azt tudjuk h egymást akarjuk. bizonyítani nem tudja mert nem is látott minket együtt mivel mindig titokban találkoztunk de kiderült. az jó lenne ha valahogy el lehetne érni h hozzám költözzön csak az a baj hogy ahhoz úgy tudom h a szülő beleegyezése is kell. probléma nem lenne mert mire betölti a 14-et addigra már dolgozni fogok tehát el tudnánk tartani magunkat.

köszi még egyszer és várok még további válaszokat is!:)

2009. dec. 11. 09:52
 5/25 A kérdező kommentje:
harmadiknak: ez után már utána nézttem egy párszor. 14 a beleegyezési kor, utána akár egy 30évessel is szexelhet az ember ha akar.
2009. dec. 11. 09:53
 6/25 anonim ***** válasza:
47%

14 évesen elég fiatal még mind a szexhez,mind a költözéshez.

Az hogy majd dolgozni fogsz,nem biztos,hogy el is tudod tartani kettőtöket.

Az iskola,élelem,rezsi stb nem olcsó.Tudtad,hogy egy havi fogamzásgátló ára 3000 ft?

Bizony én is félteném a kislányomat olyan fiútól,aki kislány létére össze akar költözni vele.

Ha tényleg szereted,miért olyan sűrgős elvenni a gyerekkorát tőle?

2009. dec. 11. 10:08
 7/25 A kérdező kommentje:

utolsónak: "Ha tényleg szereted,miért olyan sűrgős elvenni a gyerekkorát tőle?"

tudod érdekes h ő nem így érzi h ha most osszeköltöznénk akkor ezzel elvennéném a gyerekkorát.

2009. dec. 11. 10:36
 8/25 A kérdező kommentje:

jah és szintén az utolsónak:

mivel eléggé "nyomorult" családja van így már rég nem barbi babázik meg egyebek szinte mindent ő csinál meg otthon(főz, most, takarít stb.) mert az a qrva anyja nem képes csak inni cigarettázni meg ugatni:@:@

2009. dec. 11. 10:38
 9/25 anonim ***** válasza:
Nem azért de mi a fenének akarsz összeköltözni a csajjal ?Eléggé naiv lehet 18 éves létedre.Én a helyedben elmennék az anyához azt megmondanám neki hogy szereted és jártok.Találkozgatok elvagytok.Megmondod az anyának hogy nem fogtok semmit idő élőt csinálni.Meg is értem az anyát ha tilt mivel elég bizarr dolog hogy a 13 éves lánya elköltözzön otthonról egy fiúhoz.Elégedj meg azzal hogy jártok suli után hétvégente találkoztok.Idővel az anya is nagyobb szabadságot ad majd neki.érthető ha megrémül hogy a 13 éves lány össze akar költözni egy csávóval fölég az ha ismeretlen te írtad hogy titokban találkoztok.Bizonyítani kell ha látja az anya hogy több hónapja együtt vagytok belátja hogy nem is vagy rossz gyerek.
2009. dec. 11. 11:57
 10/25 anonim ***** válasza:
Miért válaszolnak olyanok, akiknek fogalmuk sincs a jogsazbályokról? Ha elmúlik 14 mehet ha szex, akor is ha 99 vagy. A zaklatásnak köze nincs ehhez, az egy bűncselekmény a Btk.-ba, de ennek semmi köze hozzá. Ha az anyós sokszor feljelentget alaptalanul, feljelentheted rágalmazásért, vagy esetleg hamis vádért, illetve polgári perben jóhírnév sérelméért. A lány 16 éves korától hagyhatja el a a szülői házat, de akkor is csak a gyámhatóság engedélyével. Ha van még valami kérdezz!
2009. dec. 11. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!