Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szándékosnak mondható az a...

Szándékosnak mondható az a magatartás, ha valaki nyilvánvalóan cselekedetével zavarja más nyugalmát és mégsem változtat azon?

Figyelt kérdés

"Akit birtoklásában zavarnak, a jegyzőtől egy éven belül kérheti a zavarás megszüntetését. A jegyző eltiltja a birtoksértőt a sérelmezett magatartásától."

Ez a törvény.

Én hivatkozhatok, hogy szándékossággal történik a cselekedet? Vagy mit kell mit kell érteni szándékosságon?

Off-ot nem kérek, ha lehet!

2009. dec. 10. 13:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

16.06-os vagyok..

Én megértem,hogy te mit élhetsz át De sajnos nem tudod bizonyítani,hogy szándékosan csinálják.Van egy kedves idősebb szomszédasszonyom aki a másik lépcsőházban lakik Nevezzük Marikának(4 emeletes társház)Ő is panaszkodott nekem pontosan azért amiért te.A fölötte lakó fiatalok nem voltak tekintettel rá.A kutya nappal ugatott,a széket egész nap tologatták,és hangosan ment este is a TV.Ő is kért,könyörgött nekik,hogy legalább filcet tegyenek a lábakra,vagy halkabban csinálják.Ebből mindig vita lett,hogy nehogy már ő mondja meg mit csináljanak..megmondom őszintén először én is arra gondoltam,hogy egy kicsit rájátszik Marika,de át hívott,hogy hallgassam őket..(amúgy én ismerem a fenti szomszédait is)Tényleg olyan volt mintha bútort tologatnák,és tényleg lehetett hallani a zenét(bár nekem még mindig nem volt annyira zavaró) Amikor felmentem beszélgetni a szomszédhoz,nekem nem tűnt fel,hogy szándékosan csinálnák a zajt..Egyszerűen a megszokott módon élnek..Marika egy nap nem bírta tovább,és feljelentette őket..A vége az lett,hogy az eljárást megszüntették a fenti szomszédok ellen,az idős asszonynak ki kellett fizetni a perköltséget(hisz elvesztette),és azt tanácsolták neki,hogy hang szigetelje a saját lakását.Az eset után elkezdtem figyelni,hogy mi mennyire vagyunk zajosak..Hát egy kicsit meglepődtem,de mi is naponta 30-szor húzzuk a széket a kövön.Mi is hangosan hallgatjuk a TV-t..Szóval nem csak a te szomszédod,és Marika szomszédja hangos lakó hanem velünk együtt még rengetegen..Ezért vagyok biztos abban,hogy a te szomszédaid sem szándékosan csinálják a zajt,hanem megszokásból.Ezt szokták meg..Én inkább azt tanácsolom neked a békesség miatt,hogy te is szigeteld a lakásodat egy jó szakemberrel..Marikának megcsinálták(nem olcsó,de még mindig nem olyan drága mint egy elvesztett per),és azóta nem nagyon panaszkodik..vagy inkább már nem olyan zavaró a zaj neki..

2009. dec. 10. 22:44
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi, kedves vagy! Gondolkoztam én is a hangszigetelésen, de a legolcsóbb is 4600/nm, a hálószobába 56.000 lenne az anyag + a ragasztó hozzá. De akkor jó lenne a konyhába is és talán a nappaliba is, az meg már kész vagyon lenne. Én nem 100%-osan hatékony ugyebár.
2009. dec. 11. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!