Ha megtámadnak a nyílt utcán?
Tegyük fel,sétálok egy csendesebb utcán,ahol épp nincs senki. 1-2 suhanc ezt kihasználva úgy gondolja, kirabol engem,és követelik a telefonomat,meg a pénzemet. Én nem adom át nekik,mire ők kést vesznek elő. Nos ilyenkor mérgembe jogom van megvédeni magam,vagy csak akkor csinálhatok velük bármit is,ha megtámadnak? erről hogy rendelkezik ez a csodálatos magyar jogrendszer? Ha megütöm úgy,hogy ő hozzám se nyúlt,akkor csak az bizonyítható,hogy én támadtam meg,aztán még engem csuknak le..Mi a jelenlegi jogszabály az ilyen esetekre?
Meg kell várnom,míg meg akar szúrni,vagy ütni? Amiyen szép dolgokat hallani egyre többet az egyre erőszakosabb lopásokból,stb,nem árt ha tudja az ember,hogy milyen joga van megvédeni magát. Esetleg ilyenkor arányos,ha az egyiknek a szemébe fújok paprika sprayt,a másikat tökön rúgom,a harmadikat meg ököllel kiütöm? És ha épp arra jön egy járókelő,és csak ezt látja,amit én csinálok,az előzményeket nem,és tanúskodik,megint én lennék sz*rba. Előre is köszönöm!
Ha egy ilyenbe keveredik az ember, és úgy gondolja jogában áll hogy elverje a támadóit mint a lovat, abban az esetben illik tovább állni minél hamarabb mivel csak így kerülhető el a bíróságra járkálás.
Magamból kiindulva biztos nem hívnék ezekre jó pénzért rendőrt, meg ne adj isten ha megered a kezem egy orvosi segítséget, tanuljanak belőle hogy máskor is ugyanilyen sz*rul jöhet ki ha támadólag nem számol azzal milyen alanyt akar kizsebelni.
Sajnos valóban meg kell várni míg ők "kezdeményeznek" ergo kiteszed magad pár perc életveszélyes helyzetnek
Hazugságvizsgálatot csak a gyanúsított beleegyezésével lehet végezni.
Ha kést rántanak veled szemben egy kihalt utcán, akkor megáll a "jogos védelmi helyzet", tehát bűncselekmények viszonylag széles körét követheted el a támadók ellen büntetlenül, mindaddig, amíg a veszély fennáll. Ütni például lehet őket tisztességgel, teljesen jogszerű magatartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!