Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csapdahelyzet. Törvényi...

Csapdahelyzet. Törvényi kötelezettség megszegése vs. Feljebbvalóval nyílt szembekerülés? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Nem beszélek nyíltan, de remélem érthető lesz.

Munkaköri felelősségem és kötelességem bizonyos esetekben jelentéseket, feljelentéseket írni. A főnököm viszont arra utasított, hogy ne tegyek semmit.

Ha nem járok el a tv. szellemében és elfogadom a főnök utasítását, akkor később a bíróságon is számonkérhető leszek. Ha viszont megteszem a feljelentéseket, akkor páros lábbal rúgnak ki.

Szempont még, hogy valójában igaza van a főnöknek, szerintem sem szerencsés megoldás a feljelentés, sőt csak ront a helyzeten...csakhogy nekem nincs jogom felülbírálni és becsukni a szemem...

Tudnátok valami bíztatót mondani?

2013. máj. 6. 19:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Vannak bizonyos tőrvényeknek, melyeknek betartása miatt Nümbergben akasztgattak.

Sőt még ma is üldözik miatta az embereket.

Ha a történelemben egyszer lehetett egy ilyen precedens, akkor arra most már mindig hivatkozni lehet /míg a Nap vörös óriás nem lesz/

2013. máj. 6. 20:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem emberélet kioltásáról van azért szó, csak pénzről...
2013. máj. 6. 20:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Nincs mérlegelési lehetőséged, törvényeket betartva kell végezned a munkád. Ha a munkád az, hogy eljárást indíts, akkor azt meg kell tenned! Amiatt nem tehet ki, hogy jogszerűen végzed a feladatod, de fordított esetben elővehetnek téged is.

Így nehéz, hogy nem írhatsz konkrétumot. Esetleg fordulj magasabb illetékes pozícióban lévőhöz tanácsért.

2013. máj. 6. 20:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Úgy tudom egy németért 10 civilt kellett lelőni /terrortámadás után/ akkor sem volt mérlegelési lehetősége az embernek.

Honnén tudhatjuk hogy ezután a mostani jó tőrvényeinkre mondják ugyanezt?

2013. máj. 6. 20:30
 5/7 A kérdező kommentje:

3-as

Azt viszont megszabhatja, hogy csak olyan levél mehet ki a postázóba, amit ő engedélyez. Elé teszem az asztalra sorban a feljelentéseket, ő pedig visszaadja, mondván ezt nem engedélyezi, hogy kimenjenek. Innentől? Én nem postázhatok, iktathatok a háta mögött...

Persze lefűzöm egy mappába magamnak, hogy én előkészítettem a feljelentéseket...de ez ér valamit? Ha gond lesz, tudok majd védekezni valamivel?

Nyíltan nem szállnék szembe vele. Munka nélkül összeomlik az életem.

2013. máj. 7. 02:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Nos a helyedben megírnám a feljelentést, majd odaadnám a főnöknek. Ezek után tisztáznám vele, hogy kötelességem volt ezt megírni és átadni, ettől kezdve rajta múlik, hogy történik-e valami az üggyel kapcsolatban.

Lehetőleg beszéld meg kollégákkal, hogy bizonyítható legyen, mindent megtettél, ami tőled elvárható volt.

2013. máj. 7. 08:44
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen ez megtörtént. Mindenki számára nyilvánvaló a testületben, hogy a kényelmetlen ügyek a szőnyeg alá vannak söpörve.

Ha szerencsénk van, akkor soha nem lesz belőle gond. Ha nincs szerencsénk, hááát.

2013. máj. 7. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!