Gyerektartási kötelezettség meddig és hogyan?
Figyelt kérdés
Az a nagy harci helyzet hogy én leéretségiztem 2012 juniusában, és szeptemberben kaptam meg az utolsó gyerektartást apámtól. Onnantól nem kaptam semmit mivel, esti iskolába mentem(fizetös). Azt szeretném kérdezni hogy esély van rá hogy kapjak gyerektartást még, meg ami el van maradva azt behajtanák apámon? Vagy nem, mivel estin tanulok. 20 éves vagyok márciusig járok a tanfolyamra. Szóval ha valaki ért ehhez a témához várnám a segitségét.???? Elöre is köszönöm.2013. febr. 2. 20:19
1/6 A kérdező kommentje:
Ha kérdésetek vagy vagy értetlenükl fogalmaztam és nem értetek valamit kérdezzetek nyugodtan
2013. febr. 2. 20:23
2/6 anonim válasza:
A nagykorúság elérésétöl csak akkor járhat gyerektartás, ha nappalin tanulsz, estin vagy levelezön nem.
3/6 A kérdező kommentje:
És pl az hogy fizetös a tanfolyam? Az apámnak ez nem lenne a "kötelessége" hogy ebbe belesegitsen vagy segitse elindulni a gyerekét?
2013. febr. 2. 21:00
4/6 anonim válasza:
NEM, csak akkor kötelessége, ha nappalin tanulsz, egyébként legfeljebb önkent segithet, ha akar és ha tud, illetve ha szerinte megérdemled.
5/6 A kérdező kommentje:
ö nem akar csoda azt kibirta ami kötelezö:S akkkor semmi esély nincs rá hogy kapjak?
2013. febr. 2. 21:40
6/6 anonim válasza:
18. éves kor felett nincs gyerektartás. Esetleg csak rokontartás de teljesen más feltételei vannak. Pl ha érdemtelen vagy rá nem jár,ez pl ha nem tartót apukáddal rendszeresen a kapcsolatot.
De neked nem jár az sem mert fizetősre és estire jársz. Általában azért megy az ember estire, nem nappalira, hogy tudjon mellette dolgozni. Ez a logika miatt nem jár estiseknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!