A Ket keretei között készülő jegyzőkönyv formai és tartalmi követelményeit hol találom meg?
elolvastam, és most az a kérdésem, hogy a Szabs-i eljárásban és a Ket szerinti elj-ban ezek szerint nem egyeznek a követelmények?
Én konkrétan a Ket. és a Szabs tv- jkv-re vonatkozó részét is elolvatsam, és az tűnik fel, hogy a szabs tv x § (6) bek. leírja, hogy az eljárási cselekményről hangfelvevővel, videofelvevővel is rögzíthető. na persze az nincs ott, hogy ez mégis kinek a kérésére vagy ez a "készíthető" ez most akkor hogy értelmezendő és mégis ki dönt abban, ha az ügyfél márpedig ragaszkodna hozzá?
Akkor viszont jól értem, hogy ha a Ket-es jkv. nem fogalmaz meg ilyet, akkor abban az ügyfél nem is kérheti, hogy márpedig igenis készüljön hangfelvétel pl a tárgyalásról? (ez azért fontos, mert az ügyfélnek nincs tanúja, ellenben ott van vele szemben 15 ellenérdekű fél, akik ily módon tulképpen azt írnak a jkv-be amit akarnak, hát egyedül az ember nem tudja azt mondani, hogy valótlant írtak, ha 15-en állítják, hogy az úgy volt ....).
Szóval mi a vélemény ebben? Lehet ragaszkodni hangfelvételhez vagy sem egy Ket-es eljárásban, jkv-készítés mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!