Mit lehet olyankor tenni, amikor egy kölcsönkapott bringát ellopnak?
Ne haragudjatok, de egyszerűen kínos látni a napi rendszerességgel felmerülő, ehhez hasonló kérdéseket, hogy "kölcsön kaptam, de kár keletkezett, követelik rajtam, mi lehet ebből?"
Szerintem ilyenkor eléggé alapvető, hogy nyílegyenesen a tulajhoz megyek, nem hagyom, hogy mástól tudja meg. (Nem tartom kizártnak, hogy a barátságuk ezért romlott meg, nem is a pénz miatt.)
Másodszor, én magam kezdeményezem, hogy megtérítem a kárt. Ha nem tudom azonnal, akkor mondok neki egy határidőt, vagy odaadom neki az enyémet, vagy más valamimet, vagy szerzek neki másikat, vagy törtlesztem másképp, akármi... Ha már neki kell kérnie, hogy ugyan már fizesd ki, az nagy baj.
Konkrétan ebben az esetben. Ha tényleg irreálisan magas a követelés, akkor is megpróbálhatja teljesíteni - legfeljebb többé nem kér tőle, vagy tesz neki szívességet.
Vagy, ha soknak érzi, akkor a legegyszerűbb szereznie egy másik bringát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!