Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A buszon miért az utast...

A buszon miért az utast büntetik meg ha nincs jegye vagy bérlete?

Figyelt kérdés

Nem tudom a BKV-nál,hogy van, de például a Volánbusznál kizárólag első ajtós felszállás van.

Néha jönnek ellenőrök, és megbüntetik azokat akiknek nincs jegyük.De ki nem adott neki jegyet?Hogy került fel a buszra a jegy nélküli utas?A sofőr közreműködésével...mert vannak sofőrök akik elkérnek egy százast és mehet az utas, ha meg jön az ellenőr akkor így járt...de a cégnek nem esik le,hogy a sofőr lenyúlja ezeket a százasokat?Vagy a cég nem akar annyit adózni és ha nem ad el jegyet akkor adómentes?

Mert én ezt rohadt idegesítőnek tartom, vagy ne jöjjön ellenőr vagy mindenkinek adjanak jegyet, és nem elsunnyogom a pénzt vagy páros lábbal rúgják ki a sofőr akinek olyan utasa van, aki nem rendelkezik érvényes jeggyel vagy bérlettel.

De a lényeg,hogy a sofőr hibája.

Arról meg már nem is beszélek,hogy a megállók között is vesznek fel utasokat...

2014. febr. 15. 13:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha az utas ragaszkodik ahhoz, hogy a pénzéért jegyet kapjon, akkor meg lehet akármilyen tisztességtelen a sofőr, nem tud ebből hasznot húzni, és az utast sem fogják megbüntetni.
2014. febr. 15. 15:49
 12/18 lindmayer ***** válasza:

volánbusznál a kedvezményekkel, és a távolsággal szoktak az utasok csalni; és ha ellenőrzés zajlik és lebukik, akkor miért büntessék meg a sofőrt? hisz azt tényleg nem várhatják el, hogy ellenőrizze, hogy mindenki addig megy, amíg a jegye szól

a másik, meg ha egy buszon zajlik az ellenőrzés, és mondjuk már a tizedik embernek nincs se jegye, se bérlete, akkor ott igen nagy valószínűséggel a soför a ludas

aztán a volánbuszon is lehet bliccelni: ha több ember van, akkor beáll a bérletes előre és egy-két ember utána levőnek odacsúsztatja a bérletet

a bkv-ná ez egy tiszta hülyeség, mert olyan vonalonn is bevezették, ahol egy 10 perces szakaszon csúcsídőben 15-17 percre növekedett, és azt a távolságot gyalog is ugyanenni idő alatt teszem meg

2014. febr. 15. 16:15
 13/18 A kérdező kommentje:
Én bérlettel utazom, de volt olyan,hogy odaadtam a jegy árát, kiszámolva, 250, és a sofőr visszaadott 150-et hogy menjek...akkor nem szóltam, és meg is úsztam az ellenőrt, de miután láttam hogy egyre gyakrabban jelennek meg és büntetgetnek, szóval ha legközelebb ilyen van én jegyet fogok kérni, de ettől függetlenül nem korrekt az sem,hogy a sofőr visszaadja a pénzt, mert van akinek rohadt sokat jelent 150 forint és ezért kockáztat is...mintha visszaélne az átlag ember anyagi helyzetével, azt jelenti,hogy ő is jól jár meg az utas is, de közben nem...
2014. febr. 15. 16:15
 14/18 anonim ***** válasza:
A sofőr az állásával játszik, a suttyó utasnak meg csak pár ezer forintja bánja, egyik sem jár jobban.
2014. febr. 15. 17:11
 15/18 TappancsMancs ***** válasza:

Ha a sofőr zsebpénzért felenged valakit a buszra az ugye nem legális dolog és ezt illene tudni az utasoknak is. Egyszerűen nincs joga a BKK kassza helyett saját kasszába dolgozni. Szerintem mindketten szabálysértést követnek el legalább.

A buszvezető miért lenne hibás egy ilyen esetben az ellenőrzéskor? Az ilyen csalásokat miért kéne a BKK-nak figyelembe vennie? Semmi köze a BKK-hoz és ellenőrökhöz ennek.

Ha közértben a kasszás elenged fizetés nélkül egy kis zsebpénzért téged akkor is loptál, az eset ettől nem válik jogossá. A kasszás is elkövet valamit pl csalás szabálysértés akármit és akt átengedne az is mert nem fizet a cégnek. Az az áru ugye nem a kasszásé hanem a bolté így a kasszásnak hiába fizet zsebbe bárki az csalás lopás stb.

2014. febr. 15. 17:30
 16/18 TappancsMancs ***** válasza:

Ebben az esetben a sofőr csalása nem helyettesíti a szolgáltató cégnek fizetendő díjat.

"A buszon miért az utast büntetik meg ha nincs jegye vagy bérlete?"

Ha nem oda fizet az utas hova kell akkor nem fizetett. Meg még többféle vétséget akármit követtek el mindketten.

Amúgy gondolj bele ha neked lenne egy szórakozó helyed xxx belépődíjjal. Felvennél egy beengedő embert a munka elvégzésére. Ő meg a te kasszád helyett saját zsebre dolgozva engedné be az embereket féláron. Ugye hogy nem annyira tetszene és te sem tartanád normál fizetésnek az ilyen vendéget. Ha neked a kasszádba nem fizettek akkor nem fizettek. Hogy azt milyen csalással stb oldották meg és kik vettek benne részt az további dolog, de fizetni nem fizettek.

2014. febr. 15. 17:56
 17/18 anonim ***** válasza:
természetesen lopni kell a munkahelye, mert nem ér sokat az elvesztése
2014. febr. 16. 07:17
 18/18 anonim ***** válasza:
Azért az utast büntetik meg, mert az utasnak kötelessége a szolgáltatásért ellenszolgáltatást nyújtania, amennyiben az ellenszolgáltatás nem történik meg, úgy a jogosult követelheti tőle, végső soron akár állami kényszerrel.
2014. febr. 16. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!