A buszon miért az utast büntetik meg ha nincs jegye vagy bérlete?
Nem tudom a BKV-nál,hogy van, de például a Volánbusznál kizárólag első ajtós felszállás van.
Néha jönnek ellenőrök, és megbüntetik azokat akiknek nincs jegyük.De ki nem adott neki jegyet?Hogy került fel a buszra a jegy nélküli utas?A sofőr közreműködésével...mert vannak sofőrök akik elkérnek egy százast és mehet az utas, ha meg jön az ellenőr akkor így járt...de a cégnek nem esik le,hogy a sofőr lenyúlja ezeket a százasokat?Vagy a cég nem akar annyit adózni és ha nem ad el jegyet akkor adómentes?
Mert én ezt rohadt idegesítőnek tartom, vagy ne jöjjön ellenőr vagy mindenkinek adjanak jegyet, és nem elsunnyogom a pénzt vagy páros lábbal rúgják ki a sofőr akinek olyan utasa van, aki nem rendelkezik érvényes jeggyel vagy bérlettel.
De a lényeg,hogy a sofőr hibája.
Arról meg már nem is beszélek,hogy a megállók között is vesznek fel utasokat...
Én inkább azt nem értem, hogy miért a sofőrt büntetik meg?
Neki elsődlegesen az a feladata, hogy vezesse a buszt, nem hogy titkárnősdit játsszon.
A sofőrnek bizony feladata a bérlet ellenőrzése, nem azért mutatják fel neki az emberek,hogy nézd milyen szép a bérletem...ugyan így ő ad jegyet is, mivel a Volánbusznál nincs jegypénztár (helyi járatokról van szó, nem távolságiról)
Ha nem mutatok fel bérletet, vagy nem veszek jegyet akkor nem szállhatok fel.Próbáljátok majd ki...
Az a baj, h olyan hülye vagy, mint a segg.
Előveszik őt is, a szomszédot ezért dobták ki, mert a haverokat ingyen fuvarozta...
5-ös
Nem sértegetném a seggeket, így én nem hasonlítalak ahhoz.
Meg is érdemelte a szomszédod,hogy kirúgták, nem végezte el a munkáját...mit várt?
Nézd, az utasok is emberek, így köztük is alapvetően két féle van. Buta és normális.
Namármost, normális utas azért fizet, hogy megkapja a jegyet, és ha ellnőrzés van, akkor ő azzal igazolja, hogy jogosan van a buszon.
A buta ad kevesebb pénzt a sofőrnek, abban a reményben, hogy az majd neki elintézi, ha gáz van, de ő jegyet nem kap. Egyszer pedig majd jönnek az ellenőrök, a butánál nincs jegy, megbüntetik, és onnantól megokosodik, legközelebb azért fizet, hogy jegyet kapjon.
Hol itt a probléma? Aki hülye, azt büntessék meg, utána meg majd megtanulja.
Ha meg fény derül arra, hogy ez bevett gyakorlat a sofőrnél, akkor meg rúgják ki, és igen, ilyen is történik.
A sofőr felelőssége viszont nem mentesíti az utast a saját felelőssége alól. Ha te olyan ostoba vagy, hogy jegy nélkül utazol, miből gondolod, hogy téged nem kellene, hogy felelősség terheljen?! Az első büntetés után legkésőbb rájössz, hogy mit rontottál el, utána már tudni fogod te is, hogy jegy nélkül utazni szabálytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!