Választáskor a műveltségi cenzus bevezetése (csak az szavazhat az országot érintő kérdésekben akinek megvan egy bizonyos végzettsége) szerintetek ésszerű lenne? Miben változtatna?
Hogyne, csak az döntsön a haza sorsáról, akinek az intelligenciahányadosa, cipő és farokmérete valamint és a nyilvántartásba vett lakcíme is egyezik az enyémmel.
Biztosíthatlak róla, hogy kellően művelt és felelősségteljes ember vagyok és tökéletesen alkalmas ahhoz, hogy megnövekedett szavazati súlyommal bölcsen és tudatosan éljek.
1.válaszoló: milyen limitre gondolsz?
2.válasoló: a válaszod második mondatát értem.
3.válaszoló: nem csak a cigányokra értettem a kérdést.
"Az ilyen ember ne dontson azok sorsarol,akik csak pakolnak a közösbe".
Oké, de akkor a kormány döntései ne vonatkozzanak azokra, akik nem szavazhattak rájuk, ugyebár ez így igazságos (taxation without represantation, ahogyan a brit korona ellen fellázadt amerikaiak mondták).
En abszolut nem emlitettem "cigányt" a kommentembe,tehat ha a kerdezo erre asszocialt,akkor az nem az én bajom.
Az iskolazottsag nem pusztán ész kérdés kapcsán fontos. En is ismerek 2 diplomás gyökeret. Abbol indultam.ki elso sorban,hogy iskolai végzetseg=munka lehetőség=adózás. Akinek 6 általánosa van,nem hiszem hogy vezeto beosztasban dolgozna,de még takaritani se veszik fel mert oda is kell a 8 osztaly,tobb helyen mar erettsegi. Leginkabb maszek munkat vallal,épitkezésen,feketemunkás. Tehát nem vállal szerepet és felelőséget a társadalomban. Jobb esetben a segij mellett fekete dolgozik,de leginkabb segélyen tengődik. Magyarán csak el vesz az asztalrol,de sebaj,legalább 4 evente nyomhat egy X-et az mellé aki nagyobb adót,több segélyt igér...mivel az adozo része nem tartozik rá... Ha magasabb iskolai vegzettseggel rendelezik akkor valoszinusitheto hogy talal olyan munkat ami utan befizetik a jarulekokat,az adot. Ergo ad a kozosbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!