Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bicikliseknek sem szabad...

Bicikliseknek sem szabad inniuk, ha bicikliznek? (csak egy felest, vagy agy sört? ) oyat olvastam valahol, hogy biciklivel már mehet az, akinek egy bizonyos érték alatt van a véralkoholszintje

Figyelt kérdés
2013. ápr. 14. 18:58
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Na ezt nem a tuskó rendőr fogja eldönteni,hogy hány felest iszom kerékpározás közben!
2013. ápr. 14. 19:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy akinek egy bizonyos érték alatt van a véralkoholszintje. Ez is meg volt határozva ahol olvastam, de nem tudom az értéket.
2013. ápr. 14. 19:03
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Nem, biciklivel sem szabad semmit inni. Ellenben ha autóval kapnak el, akkor ugrik a jogsid is, ha biciklivel akkor "csak" pénzbírság.
2013. ápr. 14. 19:08
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Biciklisekre ugyanúgy a zéró tolerancia vonatkozik véralkoholszint tekintetében, mint minden más járművezetőre.
2013. ápr. 14. 19:10
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Hát nálunk amikor ki van adva a zsernyákoknak hogy x milliót be kell szedni akkor a cajglisokat is büntetik ittas vezetésért. Nem tudom mennyi a határ engem egy sör után egy 10-esre bírságoltak.
2013. ápr. 14. 19:20
 6/10 Shai-Hulud ***** válasza:
79%

Hát nézd, én valamiért nem szeretem, mikor este az országúton kivilágítatlanul megy CIKK-CAKKBAN a kerékpáros.

És persze, mikor mellé érek, bambán hátrafordul, természetesen kormánnyal együtt...

Mindenkinek szíve joga, hogy öngyilkos legyen, de ha lehet, NE ENGEM válasszon gyilkos szerszámként.

2013. ápr. 14. 19:58
 7/10 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, hogy most egy feles rajtam meg se látszik, de húsvétkor se mertem inni, mert nem a TV nyomta, hogy rá vannak szállva a bicajosokra. Bátran állítom, hogy 4-5 feles és 2-3 sör után még egyenesen megyek. Az más kérdés, hogy a röhögéstől görcsbe vagyok. xD Én még nem voltam úgy berúgva, hogy ne emlékeznék mindenre, meg hogy meglátszott volna rajtam. A rendőr nem állított meg, mert nem látszott rajtam. Lámpám meg van, sőt, fényvisszaverő mellényem is. :) De ezt csak városon kívül használom.
2013. ápr. 14. 22:12
 8/10 anonim ***** válasza:
És a rokkantkocsi??? /elektromos/
2013. ápr. 14. 23:36
 9/10 doboszoli ***** válasza:
53%

Kicsit -mint sok minden másnál- itt is átestünk a ló túlsó oldalára.

Naponta vezetek, tényleg nem jó a ténfergő kerékpárosokat kerülgetni, aki -szigorúan sötét ruhában- este próbálnak hazajutni az apák boltjából. Mondjuk az öreg KMB-s rendőrünk ilyenkor akkurátusan kiszedegette a szelepeket a bicajból, kiszabott egy bosszantó, de nem eret vágó bírságot, az esetleg protestáló ügyfelet hátba verte a gumibottal, ezzel az ügy el volt intézve, és JÓL el volt intézve.

Ám feljelentéssel. meg százezres bírsággal büntetni alkesz Pista bácsit, aki 50 éve minden reggel megissza a deci, házi szőttes papramorgóját mielőtt indul a szőlőbe bringával, kutya baja sincs tőle, némiképp túlbuzgóságnak hat.

Különösen annak fényében, hogy nem ez az egyetlen probléma, amit a rendőrségnek meg kéne oldania, hiszen az ominózus "két hét" már igencsak eltelt.

2013. ápr. 15. 06:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Főút kivételével, 0.30mg/l légalkoholszintig nem szabálysértés ha valaki így kerékpározik.

Ez a törvénymódosítás tavaly ősszel lépett hatályba.

1 sör kb. 0.20mg/l, 3cl rövid 0.20-0.25, a feles az ha közvetlen utána kerékpárra ülsz, elképzelhető, hogy meghaladja.

Főúton szabálysértés 0.10mg/l felett, 5-50eFt-ig helyszíni bírságolható.

2013. ápr. 15. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!