Bicikliseknek sem szabad inniuk, ha bicikliznek? (csak egy felest, vagy agy sört? ) oyat olvastam valahol, hogy biciklivel már mehet az, akinek egy bizonyos érték alatt van a véralkoholszintje
Hát nézd, én valamiért nem szeretem, mikor este az országúton kivilágítatlanul megy CIKK-CAKKBAN a kerékpáros.
És persze, mikor mellé érek, bambán hátrafordul, természetesen kormánnyal együtt...
Mindenkinek szíve joga, hogy öngyilkos legyen, de ha lehet, NE ENGEM válasszon gyilkos szerszámként.
Kicsit -mint sok minden másnál- itt is átestünk a ló túlsó oldalára.
Naponta vezetek, tényleg nem jó a ténfergő kerékpárosokat kerülgetni, aki -szigorúan sötét ruhában- este próbálnak hazajutni az apák boltjából. Mondjuk az öreg KMB-s rendőrünk ilyenkor akkurátusan kiszedegette a szelepeket a bicajból, kiszabott egy bosszantó, de nem eret vágó bírságot, az esetleg protestáló ügyfelet hátba verte a gumibottal, ezzel az ügy el volt intézve, és JÓL el volt intézve.
Ám feljelentéssel. meg százezres bírsággal büntetni alkesz Pista bácsit, aki 50 éve minden reggel megissza a deci, házi szőttes papramorgóját mielőtt indul a szőlőbe bringával, kutya baja sincs tőle, némiképp túlbuzgóságnak hat.
Különösen annak fényében, hogy nem ez az egyetlen probléma, amit a rendőrségnek meg kéne oldania, hiszen az ominózus "két hét" már igencsak eltelt.
Főút kivételével, 0.30mg/l légalkoholszintig nem szabálysértés ha valaki így kerékpározik.
Ez a törvénymódosítás tavaly ősszel lépett hatályba.
1 sör kb. 0.20mg/l, 3cl rövid 0.20-0.25, a feles az ha közvetlen utána kerékpárra ülsz, elképzelhető, hogy meghaladja.
Főúton szabálysértés 0.10mg/l felett, 5-50eFt-ig helyszíni bírságolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!