Elutasíthatja a munkáltató a felvételemet, mert piros a hajam, tetoválásom van, vagy mert öreg vagyok? A
Az órán éppen a munkafelvételnél járunk és mondta a tanár, hogy ha azt akarjuk, hogy jó helyre vegyenek fel bennünket, akkor ne legyen piros hajunk, piercingünk, és egyebek.
Mondom neki, hogy ilyen indokkal nem lehet elutasítani senkit,mert az diszkrimináció, és beperelhető érte.
Ere azt mondta, hogy a bíróság meg kiröhög, ha ilyennel megyek oda. Én ezt nem hagytam, mondtam, h ez hülyeség, a melegek is ezért perelnek - jogosan.
Ez után kiküldött, szerinte zavartam az órát azzal, hogy direkt kötekedtem.
Tudom, hogy igazam volt, de linkelnétek nekem hozzá valami törvény rendeletet, vagy valamit?
azt még hozzáteszem, hogy ha olyan melóra akarsz jelentkezni ahol ügyfelekkel kell foglalkoznod, sőt még inkább, ha olyan ügyfelekkel akik pénzt hagynak ott nálatok, akkor főleg megkövetelt az ízléses normális külső.
Én se tuti, hogy szívesen nyomnám be a pénzem olyan bankba ahol az ügyintéző ilyen, vagy képzeld el ahogy egy színházban a jegykezelő ilyen külsejű lenne.
Szal egy gyárban futószalag mellé ahol a kutya se lát oda még elmenne. De ott se valószínű, hogy hamar előléptetnének, mert a feletteseidnek valószínűleg nem tetszenél.
ez konkrétan nem lehet indok. de nagy részben beleszámít ez is, hogy szimpatikus vagy-e neki és ha nem, akkor nem fog felvenni. meg fogja tudni indokolni, pl. más felkészültebb volt, stb, stb.
szóval összegezve: elutasíthatja,
de nem ezt fogja indokként megemlíteni
Hmmm... a kommentedet olvasva látom, hogy most a tizenegyenhány éved teljes öntudatával véded az igazadat. Most úgy sem fogod érteni a válaszokat, pár év múlva rájössz majd, hogy miről is beszéltünk mi itt...
(09:19-es voltam)
Elutasíthat.
Van olyan,hogy munkavégzésre megfelelő állapotban kell megjelenned a munkahelyen.
Tehát egy boltban/bankban simán mondhatják,hogy a kinézeted sérti a jóízlést,így nem veheted fel a munkát,amíg nem vagy megfelelő állapotban.
Úgyanúgy egy idősebbet elutasíthatnak azzal hogy pl a korának nem megfelelő,hogy ápolóként emelgessen öregeket egy idősek otthonában,vagy napi x órát levezessen sofőrként.
messze vagyok a 11től már, de nem is ez a lényeg.
A tanár azt mondta, hogy ha piros haj, piercing tetko(vagy bármi más külső indok) miatt elutasítanak, akkor ne lepődjünk meg, a bíróságon is kiröhögnek minket.
Nah most akkor a melegek milyen jogon perelnek diszkrimináció miatt?
nem 11 :)
hanem tizenéves, úgy értette az előző válaszoló. értsd: 15-19 éves tini
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!