Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy lebetonozott közterület...

Ha egy lebetonozott közterületen a betonra alkotni szeretnék, az közterületrongálásnak minősül?

Figyelt kérdés
nem ilyen firkára gondoltam, hanem ízléses, normális dologra, kell ehhez engedélyt kérni, ha igen akkor hol? és ha tényleg normális akkor mennyi esély van rá, hogy megadják? És ha elvileg nem csinálhatnám, de mégis megcsinálom és elkapnak, annak milyen következményei lehetnek?

2014. jan. 16. 21:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Mekkora felület? Helyileg hol van, mennyire forgalmas hely?

Mert ha nem kapnak el, akkor nincs baj. Meg kell kérdezni, legfeljebb nemet mondanak.

2014. jan. 16. 21:55
 2/8 A kérdező kommentje:
kb. 6m x 1m, Budapesten még nem tudom pontosan hol, de egy forgalmasabb helyre gondoltam, mondjuk nem annyira mint a deák tér
2014. jan. 16. 22:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Kérj időpontot a polgármestertől, és ha megvan akkor készülj fel, vigyél rajzokat az elképzeléseidről ha megtetszik neki lehet hogy engedélyezik legálisan.
2014. jan. 16. 22:08
 4/8 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Szerintem önkormányzat városrendezés stb. ilyen helyeken kell érdeklődni. Am még virágot ültetni is tilos engedély nélkül.

2014. jan. 16. 22:11
 5/8 tetro ***** válasza:

22.08

ahogy azt Móricka elképzeli :D

Novemberben felhívtam az egyik kerület jegyzőjének a titkárságát (polgármesterhez nem jutsz be), hogy időpontot kérjek. Négy hónappal későbbre tudtak volna adni, pedig nem egy betondarab összefirkálásáról volt szó, hanem giga botrányról.

2014. jan. 16. 22:23
 6/8 anonim ***** válasza:
47%
2013-tól már bűncselekmény amire készülsz ha nincs engedélyed.
2014. jan. 16. 23:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Menj és csináld !
2014. jan. 17. 01:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, elgondolkodtál már a köztulajdon és magántulajdon közötti különbségen?

Elgondolkodtál már azon, hogy egy cselekmény véghezviteléhez a személyes ambíción túl mi kell még? És a cselekvés szabadsága hogyan függ össze mások érdekinek szabadságával?

Amit e kérdésekre válaszoltál, azonnal megérted, hogy a kérdésedre magad is tudod a választ.

2014. jan. 17. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!