Mi lesz csoportos létszámleépítés esetén az új babát váró kismamával?
Jelenleg gyeden vagyok jövő tavaszig(március) kisbabámmal. Szeretnénk még egy babát, most kezdődik a kettes számú babaprojekt az életünkben. A cégem viszont csoportos-létszámleépítéssel megszünteti a csoportot, amelyben már évek óta dolgozom. Még nem kaptam értesítést, de a kollégák már tudják, hogy tavaszra várható az utolsó munkanapjuk, mert még be kell fejjezék a megrendeléseket.
Mire számíthatok, mint gyed-es, gyes-es kismamaaki újra pocakos terhes? Véd a védettség a terhesség és a második babával itthon tötött évek alatt? Ha terhes leszek és táppénzre megyek,akkor az megoldás lenne arra, hogy ne szűnjön meg az élő munkaviszonyom és így kapjak rendesen, a minimálbér kétszerese után gyedet és tégyást ketteske után is? Vagy már süthetem és hiába a 20 éves munkám semmi nem jár nekem a második baba után rendesen, a minimálbér kétszerese után, mert a multicégemtől kirúgnak?
Mit csináljak most?
Nyugalomban szeretném a második babánkat is gondozni az első éveiben, nem pedig 4 hónaposan bölcsibe irtani ( már, ha felveszik őt és engem meg egy másik céghez, mint egy csecsemő és egy 2,5 éves anyukáját),ezért is dolgoztam le ennyi sok évet előtte. Mit tegyek, hogy ez ne kerüljön veszélybe?
Látod-látod...most is tanúbizonyságot tettél a fizetések és a juttatások összegét minősítve arról, hogy a kismama munkajogról dunsztod sincs....a másfél év munkád és az életed évei ehhez úgy látszik nem adnak elegendő tudást a kezedbe és így a fejedbe sem, ezért sem vagy kompetens ennek a kérdésnek a megválaszolásában, hisz alapvető dolgok nem tiszták a fejedben.
Ezért hát a 73%-os romló teljesítés mutató eredményed.
Nos,én válaszolok a kérdésedre.
A létszámleépítésnél te is sorra fogsz kerülni(volt már rá példa).Hogy mikor küldenek el,azt csak a főnökség tudja,de időben meg fogod kapni a felmondásodat.Mivel nyomos ok miatt veszted el az állásodat,és írtad,hogy több éve dolgozol a cégnél,járni fog neked egy kis "végkielégítés",és ezen kívül ki fogják fizetni a gyed alatt összegyűlt szabadságodat is.Onnantól kezdve munkanélküli vagy!Elmehetsz "dolgozni" (bár kétlem,hogy 40 évesen kis gyerek mellett te lennél az ideális munkatárs)vagy mehetsz a munkaügyi központba segélyekért..
Sajnos ez a világ van most..
Az,hogy Magyar anya aki 40 éves már nem kell a társadalomnak,arról nem a fiatalok tehetnek hanem az egész rendszer...Tudomásul kell venni,hogy sok munkahelyen a fiatal arcokat várják...Tudod régebben én is voltam állásinterjún ahol a következő követelmény kellett..Legyen 20-30 év közötti,csinos,több nyelvet tudó,gyermektelen,és legalább 10 éves munka tapasztalat szükséges.(csak nevetni lehet ezen,hogy ilyen elvárások vannak,hisz ez lehetetlen,de ez van)
Hogy nem kell magyar gyerek??A mostani politikusoknak nem kell,jobban mondva ők lesz@rják hogy van magyar gyerek vagy nincs.A lényeg,hogy tudják méh jobban eladni az országot,vagy hogy tudják minél több zsidóval betelepíteni az országot..Ezt is el kell fogadni(úgyse tudsz mit csinálni ellene)
Egy valamit azért megtehetsz.40 évesen már nem azon kéne gondolkodnod,hogy szülj még egy gyereket,hanem,hogy a már megszületett gyermek a lehető legjobb körülmények között nevelkedjen..De ez is a te döntésed,de később ha nem lesz mit adni enni neki,ne másokat hibáztass...nem azt kéne nézned,hogy ki hány %-os mert ennek sincs értelme(sokan csak poénból pontoznak le mindenkit)hanem tudomásul kell venni,hogy ilyen világban élük ahol farkastörvények uralkodnak..
37/N
Milyen szakmai kérdés?? Már megválaszolták neked(előttem író is),hogy lapátra kerülsz te is.Miért gondolod,hogy aki bent keményen dolgozik ezt kirúgják,de téged nem,pedig nem veszik hasznodat?? IGEN! KI FOGNAK TÉGED IS RÚGNI!!Szakmai kérdés,hogy mikor??Ez inkább buta kérdés,mert ezt csak a céged tudhatja..Itt senki nem tudja,hogy mi a baj a cégednél,akkor miért teszel fel ilyen hülye kérdést,hogy ha kirúgnak mikor?("akár holnap +30 nap múlva is?" idézlek)
Szerinted ide csak kretének járnak? hogy túl becsülöd a képességüket? te is ebben a csapatban vagy,hisz az értelmetlen hülye kérdésedet ide írtad?Elég arrogáns egy személy vagy hallod-e!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!