Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Újabb agymenés? Betiltani a...

Újabb agymenés? Betiltani a szülői pofont?

Figyelt kérdés
[link]

2013. dec. 28. 16:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, nem én akarom a gyengébbel fizikai erőszakkal éreztetni a tekintélyemet, vagy ezt saját lehetőségeim híján mástól elvárni. Gondolom kisgyermek korodban fizikai erőszakkal vagy anélkül beleverték a fejedbe a szüleid, hogy az erőszak nem éppen a leghatékonyabb konfliktuskezelési mód, a kortársaiddal, vagy éppen a gyengébbekkel szemben.

Felnőttkorodban (ha eljött ez a korszak egyáltalán) sem szabadna erről megfeledkezned. Ha meg megfeledkezel erről, akkor viszont különösebb jogod sincs azért reklamálni, hogy más is így szeretné a veled való esetleges konfliktusodat rendezni. Remélem így már értelmezhetőbb, amit előbb felhoztam.

2013. dec. 28. 16:52
 12/31 anonim ***** válasza:
51%
Igaza van az előző válaszolónak! Pofon nélkül is lehet becsületes embert nevelni!
2013. dec. 28. 16:53
 13/31 anonim ***** válasza:
57%
A 12-es vagyok. A 10-es válaszolóval értek egyet!
2013. dec. 28. 16:54
 14/31 A kérdező kommentje:

De komolyan ti arra a fogalomra, hogy szülői pofon, úgy asszociáltok, hogy egy apuka kezébe szíj van és üti a kisgyerek hátát és véresre pofozza a gyereket? Már bocs de aki a szülői pofonról verést gondol meg rendszeres bántalmazást ott sincs minden rendben a buksiban.

ITT NEM VERÉSRŐL VAN SZÓ! Aki ezt nem tudja felfogni az inkább ne is írja le a véleményét.

Egy atyai pofon a szülőnek is ugyan úgy fájhat mint a gyereknek vagy még jobban, de kénytelen megtenni vagy a szituáció úgy hozza.

2013. dec. 28. 16:55
 15/31 anonim ***** válasza:
59%
Megint a 12-es vagyok. Engem sem vertek soha a szüleim, mégis becsületes ember lettem.
2013. dec. 28. 16:57
 16/31 A kérdező kommentje:
Huszas éveim elején járok. Képzeld el egyszer 10 éves koromba elcsatangoltunk otthonról egy faluban lakó idősebb lánnyal, ő 14 volt kb.. 60 km-rel arrébb találtak meg minket az erdőben (busszal is mentünk mert felültünk 1-re), mert pont arra túráztak és észrevettek minket. Anyámat kocsival hozták a helyszínre, első dolga az volt, hogy elkezdett bőgni és felpofozott. Ez számomra soha nem volt verés. És megértettem miért kaptam.
2013. dec. 28. 17:01
 17/31 anonim ***** válasza:
3%

"A gyereket nem pofonnal kell nevelni. "

Hát mivel?

2013. dec. 28. 17:01
 18/31 anonim ***** válasza:
41%
Hogy mivel kell gyereket nevelni? Szeretettel, türelemmel, törődéssel!
2013. dec. 28. 17:02
 19/31 anonim ***** válasza:
35%

"Pofon nélkül is lehet becsületes embert nevelni!"

Az teljesen kizárt.

2013. dec. 28. 17:02
 20/31 anonim ***** válasza:
56%

Fájdalmat okoz a gyereknek és a fizikai fölényét demonstrálja ezzel a szülő, pedig nem azzal kéne a gyereke vagy bárki tiszteletét kiérdemelni. Ugyanúgy erőszak, mintha félholtra verné a gyereket, csak a fokozataiban tér el egymástól. Így nem lehet eszmét cserélni márpedig a gyerekkel (is) ezt kell csinálni, nem beleverni a te normarendszeredet.

A sallerral csak azt demonstrálja a szülő, hogy kifogyott az érvekből (nameg szeretetből is), tehát a gyereknek van igaza, legalábbis a gyerek így véli.

Valamint a cikk is kitért, arra hogy felnőtt embertársadat sem pofozhatsz fel nevelő sem más célzattal, de a Bodri kutyát sem idomíthatott már fizikai kényszerrel. Akkor a gyereké miért megengedett?

Meg ismét megemlíteném milyen alapon várod el, hogy bármelyik embertársad, ha nézeteltérése támadt vele szembe ne így rendezze a konfliktusait, vagy akár a Bodri se csípjen beléd, ha nem vagy szimpatikus neki.

U.I:

A szíjjal véresre való nevelés is évezredekig norma volt, így a tradíciókra, ha lehet ne hivatkozzunk ez esetben.

2013. dec. 28. 17:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!