Ezeket a hangosan reklámozó autókat nem lehetne betiltani?
Ha toll van eladó tessenek szólni, a family forstos vísítós autó, vagy a poroszlói keltető csirkeárúsító, akkumlátorokat átveszünk, cirkusz lesz a tanyán.
Nagyon idegesítő az ilyen jellegű hirdetés, ezt komolyan engedi a jog? Mikor lesz olyan drága a benzin hogy ne érje ezt meg csinálni?
Nem érdekel ki minek örül, engem idegesít hogy a kutyák vonyítását, és a sz*rságukat kell hallgatnom. Azért a pofátlanságnak is van egy határa, ez a szememben ugyan olyan mint a szőnyeggel házaló nemzeti erőtartalékok.
Jogot hibáztatom, mivel jogállamban élünk és ha valaki valami hülyeséget kitalál amivel másokat zavar, akkor azt a jog eszközeivel el kell nyomni. Lehet felteszek én is fel egy gettoblastert a kocsim tetejére, hogy így hirdessem az igényes zenét. Biztos nagyon örülne neki mindenki.
Szerintem költözz el városba, ha jót akarsz magadnak.
Én is eljöttem, mert elegem volt már a "kenyeret, kiflit, zsömlét, süteményt tessék!!!"-ből, meg a fémgyűjtők vonyításából. Persze nem ez volt a fő ok, de a falu ezektől is tré hely többek között...
Azóta meg elvagyok. :D
Hát azért nem 1:1. Nem csak engem zavar azzal hogy ő olcsó hirdetési felülethez akar jutni így. A jog azért van hogy ne csinálhasson mindenki azt ami eszébe jut csak mert ő jól jár rajta. Vagy szerinted miért van a jog?
Akkor én is feltehetek egy gettoblastert és kocsikázhatok úgy hogy közbe teszem azt az amcsi rendőrkocsik szirénáját nyomatom? Tetszik ez a nagy szabadság!
Gondolom a kocsivezető mennyire imádhatja a hangos szrt a feje fölött hallgatni napi 8 órában, minimálbérért.
+Az lenne még egy fontos kérdés hogy a több ezer emberből aki hallja mennyit is érdekel. 1-5%?
Én sem vagyok oda az ilyenekért, de szerintem nem olyan veszélyes, lazán ki lehet bírni. Nagyvárosokban ennél nagyságrendekkel több a zajszennyezés (folyamatos autóforgalom, tömeg az utcán, áruszállítás stb.)
Ennél sokkal bosszantóbb szerintem, amikor _folyamatos_ zaj hallatszik valahonnan. Pl. ahol régen laktam, egy áruháznak túl hangos volt a klímaberendezés kültéri egysége; éjszaka is hallatszott, amikor legalább a más jellegű zajoktól fellélegezhetett volna az ember.
Most pedig már két közeli helyen is tapasztaltam, hogy vendéglátóegységek hatalmas hangszórókat tettek ki az utcára, és nyomatják a "zenét" egész nap. Engem iszonyatosan zavar, ha arra járok. Képzelem, a közelben lakók mennyire "örülhetnek", pláne a közvetlen szomszédok...
Na, ezt kellene betiltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!