Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » "Egyszerű" ittas vezetésből...

"Egyszerű" ittas vezetésből származó maximális joghátrány?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm "koccant" egy fával, a kocsi totálkáros, közepesen ittas állapotot állapítottak meg vérvételkor. Senki másnak nem lett baja és a saját kocsiját vágta haza.

Tudom, 2 év a max. De mennyi az esélye annak, hogy ezt megússza egy megrovással, esetleg egy év felfüggesztettel? Milyen a bírói gyakorlat ilyen ügyekben?

2013. dec. 24. 17:37
 1/5 szántóvető ***** válasza:
bonyolult és macerás ügy de van jogi segítség: [link]
2013. dec. 24. 18:23
 2/5 anonim ***** válasza:

ha büntetlen előéletű akkor biztos, hogy nem kap letöltendőt

a jogsi ugrik egy időre az biztos

egyébként ha senkinek sem lett baja, akkor miért értesítették a hatóságot?

ha nem tudták volna meg, akkor megúszta volna

fél-egy év felfügesztett és pénzbírság lesz szerintem a dologból

amúgy ez nem csak ittas vezetés szerintem, hanem közúti veszélyeztetés is, de nem vagyok benne biztos

2013. dec. 24. 18:27
 3/5 A kérdező kommentje:

A rendőrség azért szerzett róla tudomást, mert félrerántás miatt ment le az útról, és a szembejövő sofőr hívta ki tudtommal. És igen, büntetlen előéletű.

Közúti veszélyeztetést nem tudom felvették-e a vádiratba...

2013. dec. 24. 19:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Eleve azt kérdezném, hogy el lett-e küldve már vádemelésre, ha igen akkor mivel vádolják?

Ami biztos, hogy járművezetés ittas vagy bódult állapotban vétség, illetve közúti baleset okozása.

Ha pedig szembejövő sávba átment, és ezzel hirtelen fékezésre kényszerített valakit, vagy ha a járműben utazott más is, akkor még súlyosabb lesz az elbírálás.

A vezetéstől biztosan eltiltják, gondolom már a helyszínen elvették a rendőrök a vezetői engedélyét, illetve magas pénzbírságra számíthat.

Sajnos nagy gyakorlatom van az ittas vezetők kiszűrésében.

Baleset nélküli ittas vezetőkre 30-250eFt pénzbírságot szoktak kiszabni, talán 2 esetben kapott felfüggesztettet (visszaesők), illetve 30%-ban tiltják el a vezetéstől. De ez csak egy megye kis városa, és 2-3 bíró ítélkezési szokása.

2013. dec. 25. 10:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy az ügyészség benyújtotta a vádiratot, járművezetés ittas állapotban vétsége miatt (Btk. 236. §).

Jogsit vérvétel után elvették, az már szinte biztos, hogy újra vizsgázik, mert fél évnél többre fogják elvenni szerintem, és még pszichológushoz is elküldték.

Nem visszaeső, sőt, más dolga soha nem volt a rendőrökkel/bírókkal, és nyugalom... Ez is egy kis megyei város.

Azt írtad, hogy a baleset nélküliek 30-250k között fizetnek... És így? 100-500 közé beférhet?

2013. dec. 25. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!