Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthetem rágalmazásért...

Feljelenthetem rágalmazásért a fórumot a weboldalt a weboldalt müködtető kft és a rágalmazó személyt?

Figyelt kérdés

A lènyeg hogy az egyik fórumon egy Rita nevezetű hölgy olyan hirdetèst jelentetet meg a fórum honlapján amit állitólag èn irtam. Ez nem igaz Amikor kèrdőre vontam honnan irta melyik internetes oldalról akkor kitèrt a válasz alól! Ès most is kèrdőre vontam hazugnak nevezet! Persze èn is mert azt mondtam hogy ezt a hirdetèst amit megjelentetet rólam csak kitalálta ès hazug mert nem tudja bizonyitani hogy ez honnan van

Feljelenthetem ès hol hogyan irtam már egy pár oldalnak az oldal üzemeltetőjènek mèg nem irtam ! vagy kellene irnom neki?

2013. dec. 18. 17:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Esetleg nèvtelenül lehet? "

Íme egy igazi magyar.

2013. dec. 18. 23:33
 12/12 anonim ***** válasza:

Nyilvánosan nevezett hazudnak? Te is őt?

Nem értem igazán, amit leírtál, szerintem ebből semmi nem lesz, még ha fel is jelented. Nem akkora kaliber, hogy interneten egyik ember megsérti a másikat, hogy ezzel a rendőrök foglalkoznának érdemben.

Egy weboldalt nem lehet feljelenteni. Az üzemeltetővel szemben pedig nem léphetsz fel rögtön feljelentéssel. Első körben a weboldal felé kell jelezned a problémádat. Őket nem jelentheted fel, mivel az üzemeltető nem felelhet minden fórum minden hozzászólása miatt. Értesítened kell őket, hogy téged jogi sérelem ért és járjanak el az ügyben.

A rágalmazó másik féllel szembeni feljelentéshez amúgy kell a neved, nem lehet névtelenül, hiszen a te jogaid sérültek(?), de a "tettes" nyilvánvalóan ismeretlen személy, amíg ki nem derítik, hogy kicsoda ő, ha kiderítik...

2013. dec. 19. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!